Virágzó vidékünk

Március 3-án kezdődik az alcsúti hóvirágünnep

Az Alcsúti Arborétum néhány napja arról tájékoztatott, hogy napokon belül virágba borul hazánk legnagyobb hóvirágmezője, most pedig azt is közölték, mikor kezdődik és meddig tart az idei hóvirágünnep.

Mint a Facebook-esemény leírásában olvasható, március 3-tól 22-ig várják az érdeklődőket, akik szeretnék megtekinteni egyedülálló látványosságot.

Regisztráció nincs, fotózni lehetséges. Az arborétum hétfőtől vasárnapig 10-tól 18 óráig tart nyitva, de vihar esetén zárva vannak.

Fotó: Boldog Gusztáv

A hóvirágmező az arborétumban több mint 2 és fél hektáron terül el. A hóvirágmező első példányát az 1800-as évek végén telepítették az alcsútdobozi birtok kertészei, majd újabb és újabb fajtákkal gyarapították. A kora tavasszal nyíló hóvirágok között, 7 hóvirágfaj, 24 fajtája tekinthető meg Magyarország legeredetibb angolparkjában.

A 2017-es év vadvirágának választott hóvirág 2005 óta védett növény, természetvédelmi eszmei értéke 10. 000 Ft, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik. Hogy miért lett védett, arról itt írtunk bővebben.

A további részletekről, jegyárakról az Alcsúti Arborétum weboldalán találsz naprakész információkat.

Olvasói sztorik