A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét. A Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült: a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után – írta az MTI.
![Új hungarikumok: Egri Bikavér, Kodály-módszer, magyar pásztor- és vadászkutya fajták, tiszai halászlé 1](http://sokszinuvidek.24.hu/app/uploads/sites/11/2015/11/borocska2-e1460634057484.jpg)
Az egri várban, borászok részvételével tartott sajtótájékoztatón taps fogadta, amikor Fazekas Sándor bejelentette: hungarikummá vált a világszerte ismert vörösbor, az Egri Bikavér. A tárcavezető felidézte, hogy 81 éve ugyanezen a napon jött létre az Egri Borvidék, mint jogilag önálló bortermő terület Darányi Ignác földművelésügyi miniszter döntése alapján.
Kiemelt kép: MTI – Bugány János