Virágzó vidékünk

Kaposváron már magyar barackot is kínáltak a piacon

Mintha ez kicsit korai lenne.

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, ezzel együtt közeleg a nyár. Mindez érződik a piacokon és a vásárcsarnokokban, melyekben megjelentek a primőr zöldségek és gyümölcsök. Az újságírók a hét végi körútjaikon néhány meglepetésbe is belebotlottak.

Kilóra adják a májusi cseresznyét

Pécsett például azt tapasztalták, nem lett igazuk azoknak, akik a szamóca megfizethetetlen árát jósolták, hiszen már lekvárkészítéshez is kínáltak a finomságból a piacon. Az étkezésre szánt szép, nagy szemeket ezer forint környékén adták, a kicsit apróbbakat pedig már 750-ért – írta a bama.hu. A lap azt is megírta, hogy a májusi cseresznyét az egy héttel ezelőttihez képest nem csomókba kötve kínálták, hanem kilóra, és az ára is széles skálán mozgott.

Tűnődés a porzók és bibék hazai állásán…

Meglepőbbet tapasztaltak az újságírók Somogy megyében. A sonline.hu tudósításában ezt írták:

Biológiából talán kicsit éretlenek vagyunk, s bár azon nem nagyon lepődtünk meg, hogy már lehet olasz-spanyol sárgabarackot kapni 850 forintos áron, de amikor egy helyen magyar kajszit is kínáltak egy kerek ötszázasért, kénytelenek voltunk eltűnődni a porzók és bibék hazai állásán…

Ezen mi is elgondolkodtunk, mert ilyen korán emberemlékezet óta nem kínáltak magyar barackot. Vagy ez már a klímaváltozással együtt járó jelenség lenne?

Fotók: Wikimedia Commons

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik