Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
Áldásra elõkészített gyógynövények a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Pannonhalmán most minden a gyógynövényről szól

Ezen a héten színes programkavalkád várja a vendégeket.
Korábban a témában:

A gyógy- és fűszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklődőket a Pannonhalmi Gyógynövényhét nevű rendezvényen, amely augusztus 20-ig tart – írta az MTI. A program augusztus 14-én Nagyboldogasszony napján ünnepi konventmisével kezdődött a bazilikában.

Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
A Dunaszerdahelyrõl érkezett Patassy Andrea gyógynövényt szed a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Gyógynövénykertben minden nap tartanak vezetéseket, amelynek középpontjában az öt legfontosabb pannonhalmi gyógynövény áll, a borsmenta, a citromfű, a kakukkfű, a levendula és a zsálya. Szerdától vasárnapig a Gyógynövénykertben szappant lehet gyurmázni levendulaszappanból, de gyógynövényes hűtőmágnest és ékszereket is készíthetnek a látogatók. A Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galériában gyógynövényes illatfelismerő játékot tartanak.

Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
Hortobágyi Cirill perjel beszél, mielõtt gyógynövényeket áld meg a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében, balról Márton testvér pannonhalmi bencés szerzetes (b) és Pottyondy Ákos, a Gyógynövénykert vezetõje (j) 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az Apátsági Múzeum és Galéria belső kertjében péntek este a Farkas Gábriel and His Band ad koncertet Budapesttől New Yorkig címmel. Szombaton és vasárnap rendezik a kolostori termékek vásárát és magyar világörökségek utcáját, de solymászbemutatót is tartanak. Vasárnap, Szent István király ünnepén 10 órakor ünnepi szentmise lesz a bazilikában, amely után Szent István Pannonhalmán őrzött csontereklyéjét mutatják be. Az ereklyét délután két alkalommal is bemutatják. Aznap Nagy László Adrián orgonahangversenyt ad a bazilikában, a koncerten közreműködik Nagy Anna Sára.

Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
A Dunaszerdahelyrõl érkezett Patassy Sándor megáldott gyógynövényt tart a kezében a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az új kenyér megáldása a Gyógynövénykertben 18 órakor kezdődik, utána népzenei koncert és táncház lesz a Szászcsávási Bandával. A program zárásaként Hallgass, fiam, atyád intelmére címmel, zenei improvizációt ad Lantos Zoltán hegedűművész Szamosi Zsófia Jászai Mari-díjas színésszel a Főapátság Főkönyvtárának dísztermében.

Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
Érdeklõdõk megáldott gyógynövényeket vesznek el a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
Hortobágyi Cirill perjel gyógynövényeket áld meg a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében, balról Pottyondy Ákos, a Gyógynövénykert vezetõje 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Felvételeink az augusztus 14-i nyitónapon készültek – Fotók: MTI

Kommentek

Zalakaros, 2019. augusztus 20.
A zalakarosi termáltó 2019. augusztus 19-én. A tóból az alatta húzódó vízelvezetõ rendszer sérülése miatt 2018 májusában elfolyt a víz. A hibát kijavították, megkezdték a meder feltöltését.
MTI/Varga György
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.