Virágzó vidékünk
Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
Áldásra elõkészített gyógynövények a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Pannonhalmán most minden a gyógynövényről szól

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 08. 16. 11:58

Ezen a héten színes programkavalkád várja a vendégeket.
Korábban a témában:

A gyógy- és fűszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklődőket a Pannonhalmi Gyógynövényhét nevű rendezvényen, amely augusztus 20-ig tart – írta az MTI. A program augusztus 14-én Nagyboldogasszony napján ünnepi konventmisével kezdődött a bazilikában.

Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
A Dunaszerdahelyrõl érkezett Patassy Andrea gyógynövényt szed a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Gyógynövénykertben minden nap tartanak vezetéseket, amelynek középpontjában az öt legfontosabb pannonhalmi gyógynövény áll, a borsmenta, a citromfű, a kakukkfű, a levendula és a zsálya. Szerdától vasárnapig a Gyógynövénykertben szappant lehet gyurmázni levendulaszappanból, de gyógynövényes hűtőmágnest és ékszereket is készíthetnek a látogatók. A Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galériában gyógynövényes illatfelismerő játékot tartanak.

Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
Hortobágyi Cirill perjel beszél, mielõtt gyógynövényeket áld meg a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében, balról Márton testvér pannonhalmi bencés szerzetes (b) és Pottyondy Ákos, a Gyógynövénykert vezetõje (j) 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az Apátsági Múzeum és Galéria belső kertjében péntek este a Farkas Gábriel and His Band ad koncertet Budapesttől New Yorkig címmel. Szombaton és vasárnap rendezik a kolostori termékek vásárát és magyar világörökségek utcáját, de solymászbemutatót is tartanak. Vasárnap, Szent István király ünnepén 10 órakor ünnepi szentmise lesz a bazilikában, amely után Szent István Pannonhalmán őrzött csontereklyéjét mutatják be. Az ereklyét délután két alkalommal is bemutatják. Aznap Nagy László Adrián orgonahangversenyt ad a bazilikában, a koncerten közreműködik Nagy Anna Sára.

Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
A Dunaszerdahelyrõl érkezett Patassy Sándor megáldott gyógynövényt tart a kezében a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az új kenyér megáldása a Gyógynövénykertben 18 órakor kezdődik, utána népzenei koncert és táncház lesz a Szászcsávási Bandával. A program zárásaként Hallgass, fiam, atyád intelmére címmel, zenei improvizációt ad Lantos Zoltán hegedűművész Szamosi Zsófia Jászai Mari-díjas színésszel a Főapátság Főkönyvtárának dísztermében.

Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
Érdeklõdõk megáldott gyógynövényeket vesznek el a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Pannonhalma, 2017. augusztus 15.
Hortobágyi Cirill perjel gyógynövényeket áld meg a Pannonhalmi Gyógynövényhét elnevezésû rendezvény elsõ napján az apátság gyógynövénykertjében, balról Pottyondy Ákos, a Gyógynövénykert vezetõje 2017. augusztus 15-én. A gyógy- és fûszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztõ és kézmûves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklõdõket az augusztus 20-ig tartó gyógynövényhéten.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Felvételeink az augusztus 14-i nyitónapon készültek – Fotók: MTI

vissza a címlapra

Kommentek

Embargoed to 0001 Friday October 14
Undated handout photo of an illustration by Mark Burgess of Winnie-the-Pooh and Penguin, a new character who will feature in the Winnie-the-Pooh sequel The Best Bear In All The World. PRESS ASSOCIATION Photo. Issue date: Friday October 14, 2016. The sequel has been inspired by a photograph of AA Milne and his son with a toy penguin, and is being published in October to mark the 90th anniversary of Winnie-the-Pooh. See PA story ARTS POOH. Photo credit should read: Trustees of the Pooh Properties/The Shepard Trust/PA Wire
NOTE TO EDITORS: This handout photo may only be used in for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the picture may require further permission from the copyright holder.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.