Virágzó vidékünk

PirosLábos fesztivál Szigetmonostoron

 

Szigetmonostor Fő utcáján október 7-én, negyedik alkalommal rendezik meg a PirosLábos fesztivált.

Az egynapos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. A macskaköves Fő utca ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltenek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehetett egykor a ma már csak jobbára mesekönyvekből ismert illatos, fűszeres falusi élet.

Szombaton az idelátogató kicsik és nagyok kóstolót kaphatnak a helyi konyha és művészet remekeiből, kézműves finomságokat és helyi, hagyományos ízeket kóstolgathatnak, illetve meseszép portékák közül válogathatnak a vásári forgatagban.

A házigazdák szeretettel várnak mindenkit a Levendula udvarba, a Kertbarátok udvarába, a Helyi termék udvarba, a Régimódi udvarba, a Meseudvarba, a Nagyszülők udvarába, a Képes udvarba, de megnyílik a Nyitott kapuk udvara, a Könyvudvar, az Aranyanyu udvar, a Mesterségek udvara és a Z’Art udvar is!

Az idei év hangsúlyos témája a könyv

Lesz író-olvasó találkozó, megzenésített versek lemezbemutató koncertje, csodálhatunk régi kiadásokat, megtalálhatjuk a kedvünkre való irodalmat a könyvturkálóban, tanúi lehetünk a könyv csodálatos átalakulásának és kipróbálhatjuk a nyomtatást merített papírra.

A zenei paletta ugyancsak színesnek ígérkezik: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. A nagyszínpadon fellép a NeoFolk, a Petruska és a Gypo Circus.

Régi falvédők üzenete - Ha jöttök, lesztek, ha hoztok, esztek
Akinek volt falun élő nagyija, az bizonyára jól emlékszik a porta elhagyhatatlan díszeire.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik