Virágzó vidékünk

Önkéntes nagyköveteket keresnek a nógrádi geoparkba

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 11. 10. 11:40

Szlovákiában és Magyarországon képzik a jelentkezőket.
Korábban a témában:

A Novohrad-Nógrád Geopark teljes mértékben az UNESCO Globális Geoparkok hálózatának része: a cím azonos értékű a Világörökség és az Ember és Bioszféra Program elnevezésű elismeréssel, ráadásul ez a világ első határon átnyúló geoparkja.

Tudtad? Magyarországon található a világ első határon átnyúló geoparkja
Nem mellesleg az UNESCO Globális Geoparkok hálózatának része.

A napokban Facebook oldalukon hozták nyilvánosságra, hogy a Nógrádi Geopark Egyesület, a Novohrad-Nógrád Geopark Non-Profit Kft. és a Novohrad-Nógrád Geopark Jogi Személyek Társulása „geopark önkéntes nagykövete” képzést szervez.

Fotó: Drexler Szilárd

Ki lehet önkéntes nagykövet?

A geoapark önkéntes nagykövete olyan önkéntes személy lehet, aki alkalomként – kizárólag a geopark területén – szakmai bemutatót tart a nyilvánosság részére. A képzésre jelentkezés feltétele, hogy a jelölt betöltötte a 18. életévét, pozitívan áll az önkéntességhez, széleskörű ismeretekkel rendelkezik a geopark értékeiről és területéről – beleértve a történelmet, geológiát, helyszíneket, idegenforgalmi szolgáltatásokat –, jó szervezési készségekkel rendelkezik, egészségi állapota jó, képes a terepen tájékozódni.

Fotó: Drexler Szilárd

Az elméleti képzésre 2017 novemberének második felében és december elején Füleken és Eresztvényben kerül sor, a terepképzést a geopark területén 2018 januárjában közösen tartják a két ország jelöltjeinek. További információk a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont Facebook-oldalán, vagy személyesen a látogatóközpontban kaphatók.

Kiemelt kép: Drexler Szilárd

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.