Virágzó vidékünk

30 centis hó várja a síelőket a Hargitán

Keddtől hó borítja Székelyföld csaknem teljes területét.

A román meteorológiai szolgálat honlapján közölt adatok szerint a hóréteg vastagsága Székelyföldön helyenként a 30 centimétert is megközelíti. Bodzafordulón 27, a Lakóca-csúcson 26, a Bucsin-tetőn 23, Kézdivásárhelyen 15 centiméteres hóréteget mértek kedden a kora délutáni órákban.

Hóviharral érkezett meg a tél Székelyföldre
Ezrek maradtak áram nélkül.

A kedvező időjárásnak köszönhetően, az előző évekhez képest, és a tervezettnél is mintegy 10 nappal korábban kezdődik síszezon a Madarasi-Hargitán – olvasható a síközpont weboldalán. A szerda délelőtti adatok szerint a hóréteg vastagsága 30 centiméter a hegyen.

November 30-án elindítják a Kicsi Súgó elnevezésű, újonnan felállított, tányéros felvonót, amely a korábbi köteles, „baby” felvonót váltja, és a Súgó-pálya tetejét köti össze a Kicsi Mihály felvonóval, melyet a legfrissebb információk szerint szintén elindítanak.

Fotó: Facebook/Súgó Panzió – Madarasi Hargita

Az új liftnek köszönhetően a kezdők örömmel, könnyen megszerezhető sikerélményekkel kezdhetik elsajátítani a sízés technikáját. A mintegy 6 km hosszúságú sípályarendszeren ettől a szezontól kezdődően naponta 18 és 21 óra között esti síelésre is lesz lehetőség, ugyanis kivilágítják a Kicsi Súgó és a Kicsi Mihály pályát is.

A hegyre vezető utakat rendszeresen takarítják, ám az elakadások elkerüléséért a hólánc – vagy a 4X4 összkerék-meghajtású jármű – használata kötelező.

Kiemelt kép: madarasihargita.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik