Virágzó vidékünk

Lenyűgöző színekben pompázik a teraszos függőkert Lillafürden

Itt a természet minden évszakban csodákat kínál.

Minden évszakban páratlan látnivalókat kínál a természet, a romantika és a művészetek szerelmeseinek a mesés látványt nyújtó Palotaszálló alatt húzódó, teraszos függőkert Lillafüreden. Persze, mint tudjuk, Lillafüred minden része kínál természeti csodát.

Jégbe fagyott Lillafüred
A vízesés is megadta magát a mínuszoknak.

A függőkerten végigfutó útvonal egy “tematikus sétány”, mely a Szinva tanösvényre fűződik rá, azt gazdagítja állomáshelyeivel. Az egyes megállók a költészetről, a költőkről, a természettudósokról, a szerelemről szólnak, de kellő hangsúlyt kapnak a természeti és a mesterségesen épített környezeti elemek is: a vízesés – mely az ország legmagasabb vízesése -, az Anna-barlang, a Garadna-patak, a József Attila-szobor, a kőbe vésett Óda idézet is – olvasható a Helló Miskolc portálon.

A kertet eredetileg a Palotaszálló grandiózus építési munkálatai alatt alakították ki még az 1920-as, 1930-as évek fordulóján, páratlan kertészeti és tájépítészeti örökséget létrehozva.

Teraszok

Fiatalság és a találkozások terasza, Vízesés terasza, Virágok terasza, Zene terasza, Költészet terasza, Szobrászat terasza, Anna-kilátó – a Szinva-vízesés lábánál, az Anna-barlang fölötti kilátóterasz.

A függőkert minden évszakban szabadon látogatható. A függőkert legalsó teraszáról nyílik az Anna-barlang.

Fotó: Szinok Gábor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik