Virágzó vidékünk

Bivalyok között barátkozott össze a csacsi és a kecskegida

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban ez is megtörtént.

A Kápolnapusztai Bivalyrezervátum a Balaton délnyugati részén, Zalakarostól nem messze, a Kis-Balatonnál Balatonmagyaród és Zalakomár szomszédságában található. A párját ritkító telep az őshonos bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának hazai központja. Itt él hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája.

A terület 1997 óta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. Az állatok megfigyelésében távcső és kilátó segíti a látogatót. Az egész évben nyitva tartó rezervátumon kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja. Az istállóban régi fényképek és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg. A fogadóépületben berendezett tárlat a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be – olvasható a Balaton-felvidéki Nemzeti Park weboldalán.

Néhány napja a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum feltöltött egy fotót a Facebook-oldalára, melyből azt is megtudhatjuk, hogy a bivalyok látványa mellett az állatsimogatóban is ritka pillanatokat élhet át a látogató. A felvételen éppen azt, amikor egy kecskegida meglovagolja a csacsit. Hát nem cuki?

Cukiságfaktor?? 😀 (Fotó: Kovács Zsolti)#kecskegida #csacsi #állatsimogató #bivalyrezervátum

Közzétette: Kápolnapusztai Bivalyrezervátum – 2018. január 27.

Kiemelt kép: Kovács Zsolti

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik