Virágzó vidékünk

Tél tábornok megtámadta a Fertő-tavat

Mondhatnánk fagyos hangulatúnak, de inkább elbűvölően szép.
Korábban a témában:

Miközben a jégbe fagyott Balatonon ámul a világ, kissé megfeledkeztünk az ország másik büszkeségéről, a Fertő-tóról. A tó északi partján, az ausztriai Nezsiderben élő Sebestyén Henrietta  viszont úgy gondolta, hogy a gyönyörű látványt kár lenne kihagyni: nekiindult, és Illmitz strandjáról – ha már a nagy mínuszokban fürsésről szó sem lehetett – gyönyörű fotókat készített a fagyos tóról.

Fertő-tó

A Fertő mintegy 20 ezer éves, Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize és Európa legnyugatabbra fekvő sztyepptava és szikterülete. Nagyobb része Ausztriához, a többi pedig Magyarországhoz tartozik. A Fertő-táj és ennek részeként maga a tó is a világörökség része. Magyarországi partvidékén a Fertő–Hanság Nemzeti Park, az ausztriain a Neusiedler See – Seewinkel Nemzeti Park található. (Wikipédia)

Fotók: Sebestyén Henrietta

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.