Virágzó vidékünk

Szabadstrandot kaptak a kutyák Tiszafüreden

Egy gazdi egyszerre három kutyát vihet fürdetni.

Május elsején szabadtéri kutyabarát fürdőt nyílott Tiszafüreden, a Morotva Kerékpáros Pihenőpark előtti területen, az ottani holtág szabadstrandi részén. Ez az első ilyen jellegű szolgáltatás az ország keleti részében – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Fotó: MTI/Mészáros János

Ujvári Imre úgy fogalmazott, hogy jogos elvárás, hogy a nyári turisztikai szezonban a közkedvelt üdülőhelyekre a kutyabarátok magukkal vihessék négylábú kedvenceiket, és a kutyák a kánikulában fürödhessenek.

Ezzel megszűnnek azok a korábbi viták, amelyek a fürdőzők és a kutyások között alakultak ki esetenként a négylábúak jelenléte miatt

– tette hozzá.

Az elöljáró tájékoztatása szerint az önkormányzat által fenntartott szabadstrandon kutyafürdetésre egy 120-150 méter hosszú partszakaszt és egy hozzá tartozó 1000-1500 négyzetméteres nagyságú zöldterületet jelöltek ki. A működtetéshez minden engedélyt, így az ÁNTSZ és a területi vízügyi igazgatóság hozzájárulását megkapták, és az önkormányzat az állatvédő szervezetekkel is egyeztetett a szakmai kérdésekben.

Fotó: MTI/Mészáros János

Egy gazdi egyszerre három kutyát vihet fürdetni, az állatoknak érvényes oltási igazolvánnyal kell rendelkezni, a belépés ingyenes.

Kiemelt kép: MTI/Mészáros János

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik