Új fogyasztói igények jelentek meg a dinnyepiacon, a régebben ismert 8-10 kilós görögdinnyék helyett egyre inkább a kisebb, „fridzsiderdinnyéket” keresik a vevők, valamint népszerűek a magnélküli és sárgahúsú fajták is – írta a magyarmezogazdasag.hu.
Az elmúlt néhány évben megváltozott a piac, amelyhez a jelek szerint sikerrel alkalmazkodnak a termelők. Magyarországon is egyre többen keresik a kisebb, 4-6 kilogrammos dinnyéket – az úgynevezett fridzsiderdinnyéket -, a korábban megszokott nagyobb, 8-12 kilós görögdinnyék népszerűsége már a múlté
– hangzott el a napokban Jászapátiban rendezett “Nyitott dinnyeföldek napja” rendezvényen.
Újabb trend az is, hogy egyre terjednek a kereskedelemben a mag nélküli dinnyefajták, melynek népszerűségét az sem tudja megállítani, hogy jelenleg 30-40 százalékkal drágább, mint a hagyományos gyümölcs.
Kiemelt kép: Pixabay