Virágzó vidékünk

Rekordokat döntött a nyári turizmus a Tisza-tónál

Folyamatosan fejlődnek a vízi és aktív turisztikai, valamint családbarát szolgáltatások.

Kitűnő nyári szezont zárt a Tisza-tó térsége, a vendégek és vendégéjszakák száma 8-9 százalékkal nőtt, utóbbi elérte a 300 ezret – hangzott el a csütörtökön Tiszafüreden tartott sajtótájékoztatón. A térségben sikeresen működnek az ökoturisztikai attrakciók, folyamatosan fejlődnek a vízi és aktív turisztikai, valamint családbarát szolgáltatások, rendkívüli mértékben nőtt a kerékpárosok száma, a tó a horgászok közkedvelt állomáshelye.

Lenyűgöző látvány a felhők alól a Tisza-tó
Most éppen nyári pompájában mutatja magát.

Tiszafüreden az idei volt a legkiemelkedőbb turisztikai szezon az elmúlt három évben. A vendégéjszakák száma 2014-ben 83-84 ezer volt, 2018 augusztus végére 103 ezerre nőtt. A városban pályázati forrásokból fejlesztik a szabadstrandot, illetve a termálstrandot, megépül a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút.

Abádszalókon is szinte teltházzal működtek a szálláshelyek, főként július végétől augusztus végéig. Itt is fejlesztik a szabadstrandot, megújul a melegített vizű fürdő, játszótér épül, valamint új rendezvényteret alakítanak ki. Kiskörén pályázati támogatásból valósul meg a raftingpálya építése.

Fotó: MTVA Bizományosi/Oláh Tibor

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban évente 200 ezer fizetővendég érkezik – hangzott el a tájékoztatón. Idén már szeptember végére elérik ezt a számot, több mint 9 százalékos növekedés tapasztalható. Strandfejlesztés, kikötőfejlesztések is lesznek a településen, és bővítik az Ökocentrumot 800 millió forintból.

Valóságos mérnöki csoda a 45 éves Tisza-tó
Magyarország második legnagyobb tava 45 évvel ezelőtt született.

Augusztus végéig 45 ezer 997, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost regisztrált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötvizig) Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami már most jóval meghaladja a 2015-ös és 2016-os évek együttes forgalmát. Júliusban abszolút havi rekord született, miután 13 ezer 768 bringást számlált a Kötivizig, augusztusban pedig 10 ezer 100 kerékpárost regisztráltak Kiskörén, ami az eddigi legmagasabb augusztusi forgalom – hangzott el a tájékoztatón. Az idei éves kerékpáros-forgalom elérheti, sőt meghaladja az 50 ezret, ami újabb rekordot jelent – írta az MTI.

Kiemelt kép: Szinok Gábor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik