Virágzó vidékünk

Verpeléti horgásztó, ahol elbújhatunk a világ zaja elől

Verpeléti horgásztó, ahol elbújhatunk a világ zaja elől

A verpeléti horgásztó Heves megyében, a Mátra keleti lábánál, Verpeléttől keletre mintegy 3 kilométerre található. A 32 hektáros vízfelületet – melynek átlagos vízmélysége 2,5 méter – dombok és erdők szegélyezik, ezzel biztosítva a nyugodt és csendes kikapcsolódást.

A tógazda intenzív telepítéssel biztosítja a gazdag halállományt. Tavunkban a békés halak mellett a ragadozók is szép számmal előfordulnak. A horgászok a ponty, amúr, kárász és keszegféléken kívül süllőt és csukát is akaszthatnak, valamint az utóbbi években egyre több méretes harcsa is horogra került, ezzel bizonyítva állományának növekedését.

A tónál a vendégek az alapvető horgászkellékeken és csalikon kívül különböző üdítőket, söröket, rágcsálnivalókat is megtalálnak. A több napra érkezőknek sátrazási és zuhanyzási lehetőséget is biztosítanak.

Szinok Gábor természetfotós rendszeresen járja a magyar vidéket, mi is rendszeresen szemezgetünk a fényképeiből, de saját elmondása szerint akárhányszor is jár a verpeléti tónál, a környék mindig magával ragadja. Ezen pedig a napokban készült felvételek alapján egyáltalán nem csodálkozunk.

Szinok Gábor
Szinok Gábor
Szinok Gábor
Zvara Istvánné Petronella
5 lélegzetelállító tó Európában, amiről talán még sosem hallottál
Tudtad, hogy az összes földrész közül Európában található a legtöbb állóvíz? Így aztán számtalan csodálatos tóparti úti cél közül választhatnak a tavak szerelmesei.

Kiemelt kép: Szinok Gábor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik