Virágzó vidékünk

Átadták az év tanyája díjakat

A díjra az idén 15 tanyagazdaság pályázott, és négy kategóriában adták át a díjat.

Az Agrárminisztérium idén is átadta az Év Tanyája díjakat, melyekkel elismerték azokat a tanyatulajdonosokat, akik mind a természeti, mind az épített és táji környezetbe illeszkedő tanyát tartanak fent jó mintául szolgálva más tanyák számára.

Pásztortűzként őrzi az ősök emlékét a díjnyertes alföldi tanya
A vendégek bekapcsolódhatnak az állatok gondozásába és a kotló ültetésébe is.

A hétfői budapesti díjátadón Nagy István agrárminiszter  elmondta:

a tanyagazdáknak köszönhetően a magyar tanya a hungarikumok sorába emelkedhetett. A tárca szeretné, hogy a magyar tanyák a tájat, térséget meghatározó tájképi, építészeti, néprajzi, kulturális szerepüket, illetve termelési, gazdasági és életpotenciáljukat újra betöltsék.

Az idei díjra a határon túli magyar lakta térségekből is neveztek egyéni tanyagazdaságok. A versenyre mintegy 10 ezer szavazat érkezett a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. közösségi oldalán közzétett közönségszavazáson.

A díjra az idén 15 tanyagazdaság pályázott, és négy kategóriában adták át a díjat.

Az Év Hagyományőrző Tanyája díjat Reisz József, a Natúr-Életmód Tanya gazdája kapta, az Év Határon túli tanyája díjban a szerbiai Adáról érkező, Csincsik Edit tanyagazda, míg az Év Tanyagazdasága díjban Gyurákovics András, mórahalmi tanyagazda részesült.

A közönségszavazás nyertesének járó díjat Bartolák Mária, a békéscsabai Haluskaház tanyagazdája és Molnár István, tarhosi tanyagazda vehette át, írta az MTI.

Megismételte tavalyi sikerét a közönségdíjas alföldi tanya
Bartolák Mária három év alatt újította fel a saját elképzelései alapján gyermekkora egyik meghatározó helyszínét.

Kiemelt kép: natureletmodtanya.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik