Virágzó vidékünk

Megismételte tavalyi sikerét a közönségdíjas alföldi tanya

Bartolák Mária három év alatt újította fel a saját elképzelései alapján gyermekkora egyik meghatározó helyszínét.

Az Agrárminisztérium – a tavalyi népszerű felhívás után – idén második alkalommal hirdetett pályázatot „Az Év Tanyája” díj elnyerésére.

A 2018-ban meghirdetett kategóriák – Az Év Tanyagazdasága 2018, Az Év Hagyományőrző Tanyája 2018, Az Év Határon túli Tanyája 2018 – mellett ismét átadják a közönségdíjat a tanyagazdák egyikének, a benyújtott tanyapályázatokról készült képekre, a Facebookon leadott voksok alapján. A közönségdíjas az a tanya, amelyikre a legtöbb tetszésnyilvánítás érkezett.

Eladja szíve csücskét, a homokhátsági tanyát
Ide csak be kell költözni, élvezni a csendet, átszellőztetni a testet és a lelket.

Szavazni 2018. november 30-án 12 óráig lehetett a Herman Ottó Intézet Facebook oldalán. A szavazás lezárásakor  a 15 tanya közül  a legtöbb voksot – 2700 tetszésnyilvánítást – Bartolák Mária Békéscsaba-kisréti tanyája kapta, így 2018-ban – tavalyi sikerét megismételve – újra a közönségdíjat veheti majd át a tanyatulajdonos. A második helyen Molnár István Libás tanyája végzett 2300 szavazattal.

Molnár István Libás tanyája végzett a második helyen – Fotó: Facebook/Hermann Ottó Intézet

Bartolák Mária három év alatt újította fel a saját elképzelései alapján gyermekkora egyik meghatározó helyszínét, hogy megőrizze az utókornak a tanyát, ápolja a vidéki élet hagyományait. A Frankó Tanya és Haluskaház néven ismert porta Mária keresztapjának és keresztanyjának, a Frankó házaspárnak a tulajdona volt, ahol gyerekkorában sok időt töltött, és ahhoz szép emlékek fűzik.

Kiemelt kép: A közönségdíjas Bartolák Mária tanyája – Fotó: Facebook/Hermann Ottó Intézet

Olvasói sztorik