Életmód

Lovaskocsin magasodik egy bájos házikó az Őrségben

A kikapcsolódás tökéletes helye lett az erdő közepén.

Az Őrség minden évszakban kínál érdekességet, hol turisztikai programokban, hol a gasztronómiában, hol sikerekben. Különös történetekben sincs hiány, melyek közül a Sokszínű Vidék is írt egy fővárosban élő párról, akik elindultak az 5. kerületből és meg sem álltak Szalafőig.

Rotter Zsófia és párja, Zoltán 2016-ban fordítottak hátat a nagyváros zajának, hogy megtalálják boldogulásukat at Őrségben. Egy tanyát vásároltak meg, ahol eredeti tervüknek megfelelően vendégfogadó helyet alakítottak ki. A Démon tanya felépítése kemény munkával, sok idővel járt, ám megnyitása óta a természet lágy ölére vágyó turisták az év minden részében szinte egymásnak adják a kilincset.

Zsófi asszony – miközben gasztronómiai tudományát is megismerteti a vendégekkel -, rendszeresen a további újításokon gondolkodik, s jellemzően azok Zoltán támogatásával meg is valósulnak. Ezek közül a legújabb remekmű a “Farkasodú” névre keresztelt különleges házikó, mely egy lovaskocsin magasodik és a ház asszonyának rejtekhelye.

Évekkel ezelőtt láttam egy angol újságban ilyen kocsikat és a látvány azóta mozgatta a fantáziámat. Régóta vágytam rá, hogy birtokunk kihasználatlan erdős részén legyen egy elbújós rész, ami csak az enyém. Aztán vettünk egy nagy lovaskocsit és az én elképzelésem szerint ráépítették a házikót az ácsok

– mondta érdeklődésünkre Zsófia.

A lakókocsi szigetelt, téliesített, fatüzelésű kályha biztosítja abban a meleget.  A belső berendezés többségét Zoltán készítette. Szerszámban nem volt hiány, mert a ház asszonyának édesapja asztalos volt, halála után Zsófi párjai örökölte meg a szerszámokat, és autodidakta módon ismerkedett meg a mesterséggel, miközben ma már hobbiból egyre szebb bútorokat készít.

Ez a ház csak az enyém, ide a párom is csak engedéllyel léphet be. Lehet, hogy a korral jár, de egyre jobban igénylem, hogy legyen egy kis privát szférám, ahol kedvenc időtöltéseimmel – festés, horgolás, gravírozás – foglalkozhatok

– említette a házikó “tulajdonosa”.

A felvételeket nézegetve valóban a tökéletes kikapcsolódás és a pihenés helye lett a “Farkasodú”. A Démon tanya vendégei pedig reménykedhetnek abban, hogy Zsófi asszony nem csupán képeket mutat majd róla, hanem élőben is bepillantást enged a lovaskocsin álló házikóba.

Fotók: Rotter Zsófia

Olvasói sztorik