Életmód

Lovaskocsin magasodik egy bájos házikó az Őrségben

A kikapcsolódás tökéletes helye lett az erdő közepén.
Korábban a témában:

Az Őrség minden évszakban kínál érdekességet, hol turisztikai programokban, hol a gasztronómiában, hol sikerekben. Különös történetekben sincs hiány, melyek közül a Sokszínű Vidék is írt egy fővárosban élő párról, akik elindultak az 5. kerületből és meg sem álltak Szalafőig.

Rotter Zsófia és párja, Zoltán 2016-ban fordítottak hátat a nagyváros zajának, hogy megtalálják boldogulásukat at Őrségben. Egy tanyát vásároltak meg, ahol eredeti tervüknek megfelelően vendégfogadó helyet alakítottak ki. A Démon tanya felépítése kemény munkával, sok idővel járt, ám megnyitása óta a természet lágy ölére vágyó turisták az év minden részében szinte egymásnak adják a kilincset.

Zsófi asszony – miközben gasztronómiai tudományát is megismerteti a vendégekkel -, rendszeresen a további újításokon gondolkodik, s jellemzően azok Zoltán támogatásával meg is valósulnak. Ezek közül a legújabb remekmű a “Farkasodú” névre keresztelt különleges házikó, mely egy lovaskocsin magasodik és a ház asszonyának rejtekhelye.

Évekkel ezelőtt láttam egy angol újságban ilyen kocsikat és a látvány azóta mozgatta a fantáziámat. Régóta vágytam rá, hogy birtokunk kihasználatlan erdős részén legyen egy elbújós rész, ami csak az enyém. Aztán vettünk egy nagy lovaskocsit és az én elképzelésem szerint ráépítették a házikót az ácsok

– mondta érdeklődésünkre Zsófia.

A lakókocsi szigetelt, téliesített, fatüzelésű kályha biztosítja abban a meleget.  A belső berendezés többségét Zoltán készítette. Szerszámban nem volt hiány, mert a ház asszonyának édesapja asztalos volt, halála után Zsófi párjai örökölte meg a szerszámokat, és autodidakta módon ismerkedett meg a mesterséggel, miközben ma már hobbiból egyre szebb bútorokat készít.

Ez a ház csak az enyém, ide a párom is csak engedéllyel léphet be. Lehet, hogy a korral jár, de egyre jobban igénylem, hogy legyen egy kis privát szférám, ahol kedvenc időtöltéseimmel – festés, horgolás, gravírozás – foglalkozhatok

– említette a házikó “tulajdonosa”.

A felvételeket nézegetve valóban a tökéletes kikapcsolódás és a pihenés helye lett a “Farkasodú”. A Démon tanya vendégei pedig reménykedhetnek abban, hogy Zsófi asszony nem csupán képeket mutat majd róla, hanem élőben is bepillantást enged a lovaskocsin álló házikóba.

Fotók: Rotter Zsófia

Ilyen színes hajókat csak a máltai kikötőkben lehet látni

Luzzukat ringat Marsaxlokkban a tenger - ez a tökéletes regény-nyitómondatnak is beillő néhány szó valójában a máltai valóság egy csodaszép szelete. Ozirisz szeme, különleges hajóroncsok és színes vízi taxik engednek betekintést Málta kultúrájának egy olyan részébe, amiről méltatlanul kevés szó esik.

Csodás tengerparti élmények, újra! (x)

Málta egyik büszkesége, hogy természetes fürdővizeinek köszönhetően az EU a vízminőség szempontjából értékelt országok három legjobbja közé sorolta.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.