Virágzó vidékünk

Nagyszabású kiállításturnéra indul a természetfotózás magyar Oscar-díjasa

Nagyszabású vándorkiállítással és előadássorozattal járja majd az országot Máté Bence természetfotós 2019-ben, írja a Turista Magazin.

A lap szerint a projekt célja a természetvédelemre való ösztönzés és a fiatalok edukációja, a környezetünkben élő állatok megismertetése. Napjainkban elég nehéz mindezt a hagyományos módokon elérni, ezért a kor adta technikai vívmányokat kihasználva és az emberek napi szokásait figyelembe véve alakult ki a vándorkiállítás koncepciója.

Máté Bence 623 természetfotóját – melyeknek közel fele Magyarországon készült, itthon élő állatfajokról – nyolc hazai nagyváros frekventált külterén állítják ki külön erre a projektre kifejlesztett paravánokon. A képeket egy speciális, LED-fényekkel hátulról megvilágított technika teszi majd még izgalmasabbá.

matebencekiallitas.hu

A 15 darab U alakú paraván mindegyike más-más témát dolgoz majd fel. Külön paravánt állítanak a szalakótáknak, a búbosbankáknak, ürgéknek, rókáknak és a magyar természetvédelem címermadarának, a nagy kócsagnak is.

A páratlan kiállításturné 2019. március 12-én debütál Budapesten, ezután egy-egy hónapot tölt majd el Debrecenben, Székesfehérváron, Egerben, Keszthelyen, Szegeden, Győrben és Miskolcon.

matebencekiallitas.hu

Máté Bence 2010-ben Londonban, a Marvel of Ants (Árnyjáték) című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott, „Az év természetfotósa 2010” (Wildlife Photographer of the Year) címet. Jelenleg a világverseny történetének legeredményesebb fotósa, az egyetlen eddigi induló, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is fődíjat kapott.

Világgyőztes lett Máté Bence madárfotója
A versenyre 55 országból 10 ezer képet küldtek be a pályázók.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik