Virágzó vidékünk

Mediterrán mintára épül kikötő Révfülöpön

Milliárdos beruházással 133 férőhelyes kikötőt építenek Révfülöpon, számolt be róla a hajozas.hu.

A lap szerint a kikötő nem mai ötlet, hiszen 1974-ben történt alkották meg az első konkrét dokumentációt, majd 1985-ben, 1999-ben és 2003-ban is készültek tanulmányok ezzel kapcsolatban.

hajozas.hu

Kondor Géza, Révfülöp polgármestere 2010-ben még képviselőként, majd 2013 augusztusától már polgármesterként újból indítványozta a kikötő létrehozását. 2018 szeptemberében a környezetvédelmi hatóság másodfokon megfellebbezhetetlenül jóváhagyta a környezetvédelmi hatástanulmányt, mondván a környezetet a kikötő megvalósítása nem károsítja.

Jó esetben 2020 tavaszán rendelkezik majd a település a jogosultságokkal, ezek birtokában lehet majd források után nézni. Ezután jöhet a közbeszerzés, amely szintén időigényes folyamat.

hajozas.hu

A kikötőt mediterrán mintán húznák fel. Épül majd egy 180 méteres csodálatos sétány növényekkel, világosítással, melyet egy kis híd köt majd össze a szárazfölddel, hogy a Balaton vize is tudjon keringeni. 

A révfülöpi vitorláskikötőt, illetve az elszállítandó iszap mennyiségét úgy tervezik, hogy medre alkalmas legyen az 1,4 – 1,5 méter merülésű hajók fogadására.

Kiemelt kép: hajozas.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik