Virágzó vidékünk

45 méter magas óriáskerék épül Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszlón a tervek szerint nyárra óriáskerék épül, amely akkora nagy lesz, mint a Debrecenben az adventi időszakra felépített, de nagy népszerűsége miatt egészen február végéig üzemelő, 45 méter magas Debrecen Eye.

A hajdúszoboszlói önkormányzat még decemberben közzétette azt a pályázati felhívást, amelyet az ajkai székhelyű Chip-Verda Kft. a január 24-i döntés értelmében megnyert – írja a Cívishír.

Az óriáskerék a a Csónakázó tó melletti zöld területen kap helyet, és az előzetes tervek szerint június 1. és augusztus 31. között használhatja majd a nagyközönség.

Az üzemeltetést megnyerő cég tevékenységi köre nem tartalmazza a szórakoztatóipari tevékenységet, ennek kiváltása folyamatban van, csakúgy, mint a szükséges TÜV-tanúsítványok beszerzése. Amennyiben mégsem sikerül beszerezniük az építés megkezdéséhez szükséges papírokat május 1-ig, a cég vállalása szerint egy minimum 30 méter átmérőjű óriáskerék felállításával pótolják azt az József Attila utcában.

Az óriáskerék-üzemeltetésre a szegedi Extrém Vidámpark Kft. is pályázott egy 30,5 méteres óriáskerékkel, évi 2 millió forintos bérleti díjért. A nyertes pályázó ezzel szemben 45 méteres kereket és évi 15 millió forintos bérleti díjat ígért a fürdővárosnak 2023-ig.

Kiemelt képünkön a Debrecen Eye – Fotó: Dubóczky Krisztina

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik