Megválasztották a Balaton idei legjobb strandjait

Átadták a Kék Hullám Zászló 2019-es díjait.
Kapcsolódó cikkek

A tó körüli önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség idén 16.alkalommal osztályozta a legjobb fürdőhelyeket a magyar tenger partján, így a strandolni vágyók ez alapján is dönthetnek, hová mennek fürdeni.
A strandminősítő verseny keretében 2015 óta csillagokkal rangsorolják a Kék Hullám Zászlót elnyerő fürdőzőhelyeket.

Idén összesen harmincöt strand került minősítésre, a döntésben részt vett a Balatoni Szövetség a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki nemzeti Park, valamint a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai – olvasható a Hello Vidék oldalán.

Idén is várják a fürdőzőket a Balaton szabadstrandjai
Az északi és déli parton is számos megújult ingyenes strand várja a fürdőzőket.

A döntéshozók figyelembe vették  a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, a tisztaságot, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, az árnyékoltságot. A bizottság továbbá figyelembe vette a sportolási lehetőségeket is, de a gyerekbarát szempontokra, mint a pelenkázók, családi öltözők meglétét is szem előtt tartotta.

A bizottság véleménye alapján idén öt csillagot kapott:

Négycsillagos strandok:

Háromcsillagos strandok:

Megvédték a 100 éves platánfákat a lakosok Balatonbogláron
A kitartó mentési akciónak köszönhetően Balatonboglár önkormányzata visszakozott, meghajolt az ellenérvek előtt, így a platánsor megmenekült.

Kiemelt kép: MTI/H. Szabó Sándor