Virágzó vidékünk

Hamarosan körbeevezhetjük a Balatont

A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztését célzó uniós projekt keretében adták át kedden a fonyódi vízitúra állomást, melyet még hat másik megálló felújítása követhet a közeljövőben – írta az MTI.

Levegőbe nyúló üvegkilátó épül a Balatonnál
Egészen más szemszögből láthatunk majd rá a Badacsony sziluettjére.

Fonyód mellett Siófokon, Zamárdiban, Balatonszemesen, Keszthelyen, Révfülöpön és Tihanyban újulnak meg idén a balatoni vízitúrázók állomásai.

Az aktív turizmust kedvelőknek hamarosan lehetősége nyílik a Balatont körbeevezni, sőt, más járművekkel, például kerékpárral kombinált útvonalakon is felfedezhetik majd a magyar tenger szépségeit. Az ehhez szükséges logisztikai hátteret egy mobilapplikáció fogja segíteni.

Fel lehet fedezni a vízen is a Balatont úgy, hogy átjárást is szeretnénk biztosítani a különböző járművek között

– mondta az MTI-nek a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Schmidt Gábor elmondta, korábban a Felső-Tiszán már több százan, ezren vették birtokba a hasonló módon kiépített vízitúra megállóhelyeket. A balatoni Kajak-Kenu Pontok közül idén várhatóan öt fog elkészülni teljesen, a siófoki és a balatonfüredi átadását jövőre tervezik.

Révfülöp vitorlás kikötőjének látványterve – Fotó: Sokszínű Vidék

A Balaton átúszáshoz hasonlóan szombaton rendezik meg a Balaton átevezést, mely egyre népszerűbb a térségben, az idei átevezésre előzetesen 1300-an neveztek, ám a szervezők több mint kétezer résztvevőre számítanak a hétvégi eseményen.

682 hajóval elrajtolt a Kékszalag mezőnye
Jubileumi 50. alkalommal rendezik meg a versenyt.

Kiemelt kép: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik