Virágzó vidékünk

Ingyenes applikációk a kirándulás szerelmeseinek

Cél, hogy felkeltsék az emberek érdeklődését természeti kincseink iránt.

Az Agrárminisztérium támogatásával két ingyenes mobilalkalmazás valósult meg, az „Erdőjáró” és a „Kisvasutak”, melyek célja, hogy közelebb hozzák az erdőjárás és a kisvasutazás élményét az emberekhez, írja a magyarvadasz.

Az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter az Agrárminisztériummal együttműködve írt ki mobilalkalmazás-fejlesztő pályázatot fiatalok részére. A pályázat célja az volt, hogy olyan applikációk készüljenek, amik felkeltik az emberek érdeklődését természeti kincseink iránt, hozzájárulnak az erdők látogatottságának növeléséhez vagy valamilyen ismert erdészeti problémát oldanak meg. A pályázatok lebonyolításában és az alkalmazások fejlesztésében szakmai partnerként az ÉSZAKERDŐ Zrt. vett részt.

Fotó: Pixabay.com

Az „Erdőjáró” az erdei túrák során nyújt segítséget. Bemutatja az ÉSZAKERDŐ Zrt. által kezelt területek turisztikai látnivalóit, túraútvonalakat javasol, segít felismerni az erdők és mezők élővilágát, mindezek mellett a túra során bekövetkező balesetek esetére is hasznos tanácsokat ad.

A „Kisvasutak” applikáció elsősorban az erdei vasutak kedvelőinek szól, azok menetrendjéről, díjszabásáról és a környékbeli látnivalókról tartalmaz információkat. Az alkalmazásba extra funkcióként belekerült egy vonat-tracking rész is, melynek köszönhetően – a mobilhálózatok lefedettségének és térerejének függvényében – követhetjük a kisvasutak aktuális helyzetét és mozgását.

Receptre írnak fel kirándulást a skót orvosok
A természetben való sétának rengeteg fizikai és szellemi előnyét számos tanulmány bizonyította.

Az alkalmazás több erdei vasút adatait is tartalmazza, ám valós időben Magyarországon elsőként egyelőre csak az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonatpárjainak haladását láthatjuk és informálódhatunk, hogy mikor érkezik a szerelvény az általunk kiválasztott megállóba.

A két  alkalmazás ingyenesen letölthető.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik