Mozaik

Receptre írnak fel kirándulást a skót orvosok

A természetben való sétának rengeteg fizikai és szellemi előnyét számos tanulmány bizonyította.

Számos bizonyíték áll rendelkezésre arról, mennyire hasznos a természet a mentális és a fizikai egészségre nézve. Október 5-től a skóciai Shetland orvosai kirándulást is felírhatnak gyógymódnak a betegeik számára, írja a bigthink.

A programtól azt várják, hogy csökkenti a vérnyomást, a szorongást, a stresszt, és növeli a boldogságot a mentális betegségben szenvedőknél, valamint javítja a szívbetegek és cukorbetegek állapotát is.

Vicces tájékoztató füzet is készült a programhoz, amiben bájos javaslatok sorát mellékelték a gyógyulni vágyóknak: februárban eregessenek sárkányt, hogy élvezzék a szelet, márciusban készülhet egy vár az udvaron található természetes anyagokból, de kutyát is sétáltathat mindenki, akinek kedve van.

Fotó: Pixabay

Májusban temesse arcát mindenki a fűbe, augusztusban pedig lehet tanulmányozni a bogarak életét. Szeptemberben szemétszedés a tengerparton, októberben pedig lovardában lovak orrát simogatni a kijelölt feladat.

Decemberben a madarak etetése a cél – mindez receptre, orvosi utasítás alapján.

Viccesnek tűnik a program, de számos bizonyíték van rá, hogy a természetnek mekkora egészségre gyakorolt hatása van.

Fotó: Pixabay

90 perc a szabadban, egy kirándulás az erdőben csökkenti az agy azon részének aktivitását, ami a depresszióért felelős. Ezen kívül a természetben töltött idő nemcsak csökkenti a vérnyomást, a szorongást, és növeli a boldogságot, de csökkenti az agressziót, az ADHD tüneteit, javítja a fájdalomcsillapítást, az immunrendszert.

Több millió különböző módja van az orvostudománynak, de mi nagyon igyekszünk bevonni az embereket saját egészségükbe

– mondta  Dr. Chloe Evans, a Scalloway Egészségügyi Központban dolgozó, programban részt vevő orvos.

A természetben való sétának rengeteg fizikai és szellemi előnyét számos tanulmány bizonyította. Itt az ideje, hogy az egészségügyi szektor megismerje ezt.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Csokorba szedtük Magyarország tíz legszebb tavaszi kirándulóhelyét
Beköszöntött a tavasz, eljött hát az ideje, hogy lehetőség szerint kimozduljunk a négy fal közül és felfedezzünk az ország csodáit.
Olvasói sztorik