Életmód

Mindenkitől elveszik a telefont a badacsonyi túrán, hogy a természet szépségeire figyeljenek

Újfajta túrázási lehetőséget szerveznek a Balaton mellett: a túrázóktól elveszik mobiltelefonjukat, hogy jobban figyeljenek egymásra és a természet szépségeire, írja a streetkichen.hu.

A hét órás túrákon a mobiltelefont elveszik a résztvevőktől, amit csak vészhelyzet esetén kapnak vissza. A túrákra hagyományos fényképezőgépet lehet vinni, de hivatalos fotók is készülnek nap közben.

Az offline túra projektek ötletét az adta, hogy korábban a túrázók gyakran mobiloztak, nyomkodták a telefonjukat, ahelyett, hogy élvezték volna a hely varázsát és a testközeli élményeket. Az egyik szervező, Budavári Dóra személyes élményei alapján támadt az ötlet, hiszen korábban vele is megesett, hogy túrák alkalmával mobilja kizökkentette az adott élményből.

Így még sosem láthattuk a Balaton-felvidéket
Egy videó Balaton-rajongóktól Balaton-rajongóknak.
Badacsony – Fotó: Pixabay

A szervezők úgy döntöttek, a facebookos posztolás és csetelés helyett a résztvevők figyelmét a napi élményekre irányítják, így a badacsonyi kikapcsolódás valóban zavartalanná válhat.

Hamar népszerűvé vált a különleges túra-projekt, első két alkalommal több mint hetvenen leltek tökéletes kikapcsolódásra a badacsonyi tájban gyönyörködve.

A szervezők ígérik, a friss levegő, a tó, és a vulkanizmus mellett az emberek közti kommunikáció és a vidám beszélgetések lesznek az újabb balatoni túrák jellemzői.

A következő két túrán, május 11-én és 12-én a Szent György-hegy természeti érdekességei mellett kiváló borokkal és gasztronómiai ínyencségekkel ismerkedhetnek meg offline üzemmódban a turisták.

Tanácsokat ad a Balaton-átúszáshoz a világ egyik legjobb nyílt vízi úszója
Mányoki Attila az elmúlt években hat óceán veszélyes nyílt vízi állomását pipálta ki.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik