Virágzó vidékünk

Éjjeli fényében ragyog a Balaton egyik legszebb kilátója

A Gömbkilátó Balatonboglár egyik jelképe.

Böröczky Bulcsú fotós elsősorban a magyar tengerről és környékéről készít gyönyörű felvételeket, és azokat rendszeresen közzéteszi a Balatoni értékmentés és a Drónnal a Balaton körül nevű Facebook csoportokban. Mivel a tó minden évszakban hálás fotótéma, azt is mondhatnánk, könnyű dolga van, de azért ez nem oly egyszerű. Az igazán lenyűgöző képekhez elhivatott alkotó szükséges.

Eltűnt a ködben Magyarország leghosszabb hídja
Extrém időjárási körülmények között kevesen látták eddig a viaduktot.

A ködbe burkolódzott Köröshegyi-völgyhíd után Böröczky Bulcsú mesés fotóval ajándékozta meg a munkásságát követőket. Drónja újra felszállt, és a Balaton egyik legszebb kilátóját, a balatonboglári Gömbkilátót kapta lencsevégre az éj leple alatt, háttérben a Tejúttal.

A Gömbkilátó – ritkán használt nevén a Xantus János Gömbkilátó – Balatonboglár egyik jelképe. A vulkanikus eredetű – a Balaton szintjétől mérve – körülbelül 60 méter magas Várdombon álló, 15 méter átmérőjű építményből a tó felé nyílik kilátás. A kilátó 2013 óta az Örökségünk – Somogyország Kincse díj birtokosa, mely gyönyörű panorámájával évente több tízezer látogatót vonz.

Böröczky Bulcsú további gyönyörű felvételei a fotós weboldalán IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik