Virágzó vidékünk

Éjjeli fényében ragyog a Balaton egyik legszebb kilátója

A Gömbkilátó Balatonboglár egyik jelképe.

Böröczky Bulcsú fotós elsősorban a magyar tengerről és környékéről készít gyönyörű felvételeket, és azokat rendszeresen közzéteszi a Balatoni értékmentés és a Drónnal a Balaton körül nevű Facebook csoportokban. Mivel a tó minden évszakban hálás fotótéma, azt is mondhatnánk, könnyű dolga van, de azért ez nem oly egyszerű. Az igazán lenyűgöző képekhez elhivatott alkotó szükséges.

Eltűnt a ködben Magyarország leghosszabb hídja
Extrém időjárási körülmények között kevesen látták eddig a viaduktot.

A ködbe burkolódzott Köröshegyi-völgyhíd után Böröczky Bulcsú mesés fotóval ajándékozta meg a munkásságát követőket. Drónja újra felszállt, és a Balaton egyik legszebb kilátóját, a balatonboglári Gömbkilátót kapta lencsevégre az éj leple alatt, háttérben a Tejúttal.

A Gömbkilátó – ritkán használt nevén a Xantus János Gömbkilátó – Balatonboglár egyik jelképe. A vulkanikus eredetű – a Balaton szintjétől mérve – körülbelül 60 méter magas Várdombon álló, 15 méter átmérőjű építményből a tó felé nyílik kilátás. A kilátó 2013 óta az Örökségünk – Somogyország Kincse díj birtokosa, mely gyönyörű panorámájával évente több tízezer látogatót vonz.

Böröczky Bulcsú további gyönyörű felvételei a fotós weboldalán IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Innováció és környezetvédelem kéz a kézben jár a német fővárosban. Berlin sokat tesz azért, hogy klímabarát, innovatív, élhető célponttá váljon, és az eddig elért eredményeit nem rejti véka alá. Turistaként számtalan egyedülálló programot kínál fenntarthatóság témában.
A magyar ember szívéhez legközelebb álló folyó a Duna – ezzel talán minden magyar egyetért. Tudjuk, hogy a németországi Fekete-erdőből ered, de vajon ismerjük-e azokat a német városokat, amelyeken mondhatni még fiatal folyóként áthalad? Ha úti célnak Regensburgot jelöljük ki, akkor nemcsak a folyó növekedésének, hanem a magyar és európai történelemre hatással bíró események helyszínének is nyomába eredhetünk.