Virágzó vidékünk

Hullámvasút épült a Balaton közelében

Ilyen színvonalú, gyerekeknek szolgáló élménypark máshol sincs az országban.

Zalaszabaron, a Holnapocska Tábor és a Zobori Élménypark területén szombaton átadták az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútját. Mint az ünnepségen elhangzott:

a Kis-Balaton közelségében megvalósult, több száz kilométeres körzetben is egyedülálló minőségi fejlesztés hozzájárul, hogy turisztikai célpontként is erősödjön az egész térség.

Fotó: MTI/Varga György

Szabadics Zoltán, a Holnapocska Tábor és a Zobori Élménypark alapítója elmondta, feleségével a minden évben több száz, súlyos betegségekkel élő, vagy azokból gyógyuló gyerekeket vendégül látó tábor és az élménypark építésére minden szabad forrásukat felhasználták. A balatoni turisztikai régió legvonzóbb élményparkját és legjobb táborát szerették volna megvalósítani, amit a Kisfaludy-program segített.

Fotó: MTI/Varga György

A helyszíni tájékoztatás szerint a befejezési határidő előtt kilenc hónappal elkészült új beruházás költsége meghaladta az 1,271 milliárd forintot, ebből csaknem egymilliárd forintot a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program forrásai fedeztek. Az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútja mellett új fogadóépület és látogatóközpont épült, illetve kiegészítették a meglévő csónakcsúszdát, írta az MTI.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik