Virágzó vidékünk

Salföldön a galambok is másként turbékolnak

A falu határában sok látogatót vonz a nemzeti park gondozásában működő major.

Salföld, a Balatontól mindössze 5 kilométerre elterülő település a Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik gyöngyszeme a gyönyörű természeti szépségekkel bíró Káli-medencében. Ahogy sokan fogalmaznak: Salföld  egy szelet vidéki élet, természet és nosztalgia, ahol a térség mintamajorja is található.

Fotó: Bódi Katalin

A falu határában sok látogatót vonz a nemzeti park gondozásában működő Salföld Major. A különleges atmoszférájú gazdaságban rackajuhok, szürkemarhák, lovak és bivalyok legelésznek, a kakasok kukorékolása, a galambok turbékolása és a pásztorkutyák csaholása romantikus hangulatot kölcsönöz, miközben más háziállatok sokasága – mangalica, szamár, liba, kacsa – vezet be a háztáji gazdálkodás szépségeibe.

Fotó: Bódi Katalin

A major közelében, az erdő mélyén csodálhatók meg az egykori pálos kolostor romjai. A vallásos közösség volt temploma a boltozatok magasságáig megőrződött az utókor számára, a közvetlenül mellette állt kolostor az alapfalakig maradt meg.

Fotó: Bódi Katalin

Bódi Katalin fotós a napokban a majorban és a kolostor romjainál járt, és gyönyörű felvételekkel ajándékozta meg olvasóinkat.

Kiemelt kép: Bódi Katalin

Képgalériánkban Salföld majorjának és a kolostor romjainak  hangulatát mutatjuk meg

Galéria
Fotó: Bódi Katalin
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik