Virágzó vidékünk

Olcsó telkekkel csábítják a fiatalokat a festőien szép bakonyi faluba

A településen német nyelvű óvoda, általános iskola, orvosi rendelő is működik.

A Bakony egyik legszebb pontján, a Kőrishegy lábánál, a Zirctől 8, Veszprémtől 32 kilométerre elterülő Porván festői környezetben kialakított, összközműves telkek várják a letelepedni szándékozókat. A helyi önkormányzat által kialakított területek 800- 1393 négyzetméter nagyságúak, azokon a víz, villany, csatorna és gáz hálózat bekötése megtörtént, összesen 27 építési telek várja az érdeklődőket.

Elsődleges célunk, hogy a legtöbb telekre a falunkban letelepedni szándékozó fiatalok érkezzenek. Azok a családok, akik a helyi oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket, állandó porvai lakosok lesznek, illetve a kormányzat családpolitikai támogatási rendszerének megfelelnek, akár százezer forintért juthatnak ezer négyzetméteres építési telekhez, azaz gyakorlatilag 2,9 millió forint letelepedési támogatást kaphatnak az önkormányzattól

– mondta a veol.hu-nak Veinperlné Kovács Andrea polgármester.

A kedvezményes telekvásárlás feltétele kétéves beépítési kötelezettség és állandó porvai lakcím létesítése, valamint annak ötéves fenntartása.

A településen német nyelvű óvoda, általános iskola, orvosi rendelő is működik. A falu vezetése bízik abban, hogy hosszú távon számos hozadéka lesz, ha fiatalok népesítik be a falut.

Kiemelt kép: Facebook/Porva

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik