Virágzó vidékünk

Zöld álom a hőségben árnyat adó fa

A elmúlt napok egyik legkedveltebb Facebook-bejegyzése Magyarországon ez a hatalmas árnyékot adó, méltóságteljes fa volt, mely remek példája annak, hogy valóban, csupán egyetlen fa is mennyire sokat jelenthet, hány és hány embernek adhat menedéket.

EGY. FA. EREJE.Nézzétek csak, mennyi embernek segíthet elviselni a hőséget egyetlen fa? Hányan lehetnek a képen? Nekem…

Közzétette: Szederkényi Olga – 2019. augusztus 11., vasárnap

A képen látható fa állítólag fa Srí Lankán található, Vasfa a neve, amely nemcsak méreteiben impozáns, hanem arról is híres, hogy annyira kemény a levele, hogy nem lehet könnyen elroppantani.

Mennyi embernek segíthet egyetlen fa?

Ezért is lenne fontos minél többet és többet ültetni! Remek kezdeményezésnek tartjuk például a “10 millió fa” elnevezésű hazai civil kezdeményezést,  amelynek ötletgazdája, Bojár Iván András a szervezet Facebook oldalán is a faültetés fontosságára, sőt elkerülhetetlenségére hívja fel a figyelmet. Miközben cselekvésre buzdít, mi is csatlakozzunk a nemzetközi viszonylatban egyre sokasodó pozitív példákhoz!

Másrészt a fotó még valamire figyelmeztet: nem elég minél több fát ültetni, meg is kell óvni őket! Ahogy Szörényi Levente  és Bródy János dalba is foglalta, közel fél évszázada:

Ne vágj ki minden fát! Legalább néha-néha lazíts egy félórát

Ha egészségesek, hadd növekedjenek minél nagyobbra! Védjük meg őket, és nem csupán azért, hogy ilyen hatalmas árnyékot adhassanak!

Kiemelt kép: Reddit

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik