Zöld álom a hőségben árnyat adó fa

Ezért se vágjunk ki minden fát!
Kapcsolódó cikkek

A elmúlt napok egyik legkedveltebb Facebook-bejegyzése Magyarországon ez a hatalmas árnyékot adó, méltóságteljes fa volt, mely remek példája annak, hogy valóban, csupán egyetlen fa is mennyire sokat jelenthet, hány és hány embernek adhat menedéket.

A képen látható fa állítólag fa Srí Lankán található, Vasfa a neve, amely nemcsak méreteiben impozáns, hanem arról is híres, hogy annyira kemény a levele, hogy nem lehet könnyen elroppantani.

Mennyi embernek segíthet egyetlen fa?

Ezért is lenne fontos minél többet és többet ültetni! Remek kezdeményezésnek tartjuk például a “10 millió fa” elnevezésű hazai civil kezdeményezést,  amelynek ötletgazdája, Bojár Iván András a szervezet Facebook oldalán is a faültetés fontosságára, sőt elkerülhetetlenségére hívja fel a figyelmet. Miközben cselekvésre buzdít, mi is csatlakozzunk a nemzetközi viszonylatban egyre sokasodó pozitív példákhoz!

Másrészt a fotó még valamire figyelmeztet: nem elég minél több fát ültetni, meg is kell óvni őket! Ahogy Szörényi Levente  és Bródy János dalba is foglalta, közel fél évszázada:

Ne vágj ki minden fát! Legalább néha-néha lazíts egy félórát

Ha egészségesek, hadd növekedjenek minél nagyobbra! Védjük meg őket, és nem csupán azért, hogy ilyen hatalmas árnyékot adhassanak!

Kiemelt kép: Reddit