Virágzó vidékünk

Mesevilágot festett a tél a Pilisben

A Pilis az egyik legszebb tájegységünk, télen is csodákat rejt.

A tél meseszép arcát mutatta az elmúlt napokban, kezdve a Szent György-hegy hócsipkébe öltözött házaival, a Visegrádi és a Sümegi várról készült zúzmarás felvételekkel és a Sajó menti deres fákkal, melyek mindegyike fagyos természeti csodaként ejtett ámulatba bennünket.

A sornak azonban nincsen vége: január 19-én újabb fagyba és jégbe dermedt táj járta be az internetet: a zúzmarás Pilist örökítette meg  felvételein a tatabányai Radobiczki Krisztián.

Fotó: Radobiczki Krisztián

Egyesek szerint itt találhatók a Föld erővonalai, a Föld szív csakrája. Ha a fülünket a sziklára illesztjük, hallhatjuk a Föld szívverését, állítják sokan. Ezt nem tudjuk, de azt igen, hogy a meseszép táj ezt alátámasztani látszik.

Fotó: Radobiczki Krisztián

Keller Dávid hobbifotós “szellemszarvasokat” kapott lencsevégre a Pilisben

A ködben úszó fenséges vadaknak fogalma sem volt arról, hogy figyelem őket. A kiszórt kukoricát majszolták. Megállt az idő ezúttal is, de ha tippelnem kellene, nagyjából húsz perc és fél óra lehetett az az idő, amíg figyelhettem, fotózhattam őket, azután tova úsztak a ködben, ami összezárult mögöttük, mint egy fehér selyemfüggöny. Mint egy álom vagy látomás, úgy sejlett az egész.

Fotó: Keller Dávid

Kiemelt kép: Radobiczki Krisztián

Csodás arcát mutatja a zúzmarás tél a Sajó mentén
A folyó közvetlen környezete mesebeli tájjá változott.
Olvasói sztorik