Virágzó vidékünk

Ez az ország legkülönlegesebb strandja

A 8,5 hektáron elterülő strandon 5500 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építettek.

Felavatták az új debreceni nagyerdei strandot: a 9,5 milliárd forintos beruházással, 7,1 milliárdos kormányzati támogatásból elkészült Aquaticum strandkomplexumot június 20-án, szombaton nyitották meg a közönség előtt, írta az MTI.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ország talán legmodernebb strandfürdője méltó párja a debreceni élmény- és gyógyfürdőnek, és a hozzá kapcsolódó korzóval élettel tölti meg a Nagyerdőt. A nagyerdei strand nem konkurenciája a környék fürdőinek, ellenkezőleg: a Kelet-Magyarországra érkező turisták 120 kilométeres körzetben találhatnak egyedi attrakciókat Debrecen mellett Hajdúszoboszlón, Nyíregyháza-Sóstón és Miskolc-Tapolcán.

A Nagyerdőbe nagy strand dukál, jó magas, tetején medencékkel. Megnyitjuk Magyarország legkülönlegesebb strandját

– mondta az  ünnepélyes  átadón Papp László, Debrecen polgármestere, utalva arra, hogy 12 méter magasan is alakítottak ki medencéket.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 8,5 hektáron elterülő strandon 5500 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építettek, nyolc csúszdát helyeztek el, 12 méter magasan napozóteraszokat alakítottak ki és külön gyerekvilágot hoztak létre.

A strand oldalánál lévő korzón éttermek, kávézók várják majd a vendégeket, a mostani és a korábbi fejlesztésekkel Európa egyik legszebb városi parkerdeje lett a debreceni Nagyerdő

– említette Papp László az Aquaticum strand átadásán.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik