Virágzó vidékünk

Balzsam a léleknek a Balaton nyugati kapuja

Balzsam a léleknek a Balaton nyugati kapuja

A Tapolcai-medence egyik gyöngyszeméből gyönyörű látvány a Szent György-hegy is.

A Balaton medencéjének nyugati része egyike hazánk legszebb és legizgalmasabb vidékeinek. Tiszta vizű strandok, messze földön híres gyógyvizek, különleges élővilágú, lankás domboldalak, dolomitszirtek, változatos karsztformák, bazaltóriássá merevedett tanúhegyek, szurdokvölgyek és zamatos borok – mind a régió formagazdagságának bizonyítékai. A páratlan természeti látnivalókat változatos programok, kulturális rendezvények gazdagítják.

E gyönyörű vidék bájos faluja a Tapolcai-medencében elterülő Balatonederics, melyet a Balaton nyugati kapujaként is emlegetnek az útikönyvek.

Az Afrika Múzeum, a tájház, a Fekete-kastély, a Csodabogyós-barlang, a Bringatanya kerékpáros pihenőhely és a helyi strand mind a település büszkeségének számít, ám ha egy fotós érkezik Balatonedericsre, elsőként a csend és a nyugalom hangjaira komponál gyönyörű felvételeket.

Josef Jordan, aki rendszeresen kalandozik a Balaton-felvidéken, évszaktól függetlenül készít lenyűgöző képeket a tájegység szépségeiről. Ezek közül Balatonederics sem maradhatott ki, ahol a fotós visszaadott valamit abból, amit a faluban és a faluból figyelő tekintetünkkel láthatunk.

Nem is kérdés, hogy a felvételeket látva egy balatoni kirándulás alkalmával a település nem maradhat ki sétánkból.

Fotók: © Josef Jordan

Három utca, hatvan ház, ötven lakos: Salföld, a Káli-medence csodája
Az egykor itt nyaraló családokból is költöztek a faluba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik