Virágzó vidékünk

Megújul a Balaton édenkertje

A Folly története 115 évre nyúlik vissza.

Tíz év után megújítja arculatát a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat, többek között a borok is új külsőt kapnak. A címkéken a családi gyökerek, a 115 éve alapított arborétum, a négy generáción átívelő borkészítés hagyománya fonódik össze hangsúlyosabban és jelenik meg vizuálisan, írta közleményében a Folly, a Balaton édenkertje.

A mostantól palackozott borfajták üvegének címkéin már olyan fa kéregmintázatokat fedezhetünk fel, amelyekkel az arborétum területén sétálva találkozhat a látogató. Az új arculattal elsőként debütáló citrusos illatú Kéknyelűn az arizónai ciprus (Cupressus arizonica) kérge köszön vissza. A fát a 70-es években ültette Folly Gyula, Folly Réka édesapja.

Soha nem felejthetjük el a családi gyökereinket, hogy honnan jöttünk, milyen értékeket kaptunk, ebből mit viszünk tovább, és ezzel milyen hatást gyakorolunk a következő generációra. Nem lenne Folly bor, ha nem lenne az arborétum, a családtagok 115 éves kitartó munkája, ezért is szeretnénk tisztelegni a múlt előtt, megjelenítve a kert kincseit a borászat termékein, az ikonikus fák kérgeit a borok címkéin

– hangsúlyozta Folly Réka tulajdonos az arculatfrissítés kapcsán.

A Folly története 115 évre nyúlik vissza, 1905-ig, amikor Folly Gyula dédnagyapa még szabadidős tevékenységként kezdte el a különleges fenyők, cédrusok, ciprusok betelepítését a családi szőlőbirtok szomszédságában.

A világháborús időszakok és az államosítás nem kímélte a kertet sem, de a négy generáció felelősségtudatának, erős kötődésének és hitének hála az arborétumot még mindig a család gondozza, vigyázza, folyamatosan növelve a növényállományt, és felügyelve a mostanra már 8 hektáros szőlőterületen a szőlő- és bortermelést.

Fotók: Facebook/Folly Arborétum és Borászat

Szigliget már az első látásra is szerelem
Nem véletlenül tartják a Balaton egyik leghangulatosabb településének.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik