Virágzó vidékünk

Élet költözött az albertirsai vasútállomásra

Vámos Robi és csapata csodát varázsolt a szürke falakra.

A vasútállomások legtöbbjén csak futtában áthaladunk, ami nem csoda, hiszen a legtöbb állomáson az aluljárók szürke, koszos falai nemigen adnak okot arra, hogy lelassítsunk.

Beleszerettünk a zöldbe és virágokba öltözött hajmáskéri vasútállomásba
Innen indult az első szerelvény 1990-ben a kivonuló szovjet csapatok tagjaival.

Albertirsán azonban mostantól minden utazónak lesz oka lassítani, sőt a mosolygásra is, a fal ugyanis csodaszép, új ruhát kapott, hála Vámos Robi rajzművésznek, a csapatának és azoknak az önkénteseknek, akik segítettek az aluljárót szebbé varázsolni.

Ilyen volt az aluljáró az átalakulás előtt:

Galéria
Fotó: Vámos Robi

Az albertirsai CÉL Egyesület keresett meg engem, mert látták a dunakeszi gyártelepi állomást, és megtetszett nekik. Az egyeztetés és engedélyezések után két nap alatt készült el az állomás. Kezdetnek vázoltama teljes rajzot, melyet mint egy óriás színezőt kifestettek csapatom és az egyesület tagjai, valamint a lelkes helyi önkéntesek

– árulta el a Sokszínű Vidék kérdésére Robi, aki pozitív üzenetekkel is megtűzdelte a rajzot.

Galéria
Fotó: Vámos Robi

Vámos Robi kicsi gyerekkora óta rajzol, azóta nem is hagyta abba. Életcélja, hogy felemelje az embereket. Szeret örömet szerezni másoknak a rajzaival, szereti látni a mosolyokat, amik megszületnek egy-egy alkotása nyomán. Ezt a célt szolgálják óvoda falán, aluljárófalakon megjelenő rajzai, de ez a céljük az általa megálmodott szeretet üzeneteknek, a Táblácskáknak is.

Bár eredeti szakmája gépész, 2012-ben végzett DIADAL coach-ként, és 2016 óta folyamatosan látogat iskolai osztályokat rendhagyó rajzóráival. Vizuális eszközökkel, saját módszertannal és eszköztárral dolgozik interaktív foglalkozásain, célja pedig a gyerekek önbizalomépítése, és az, hogy mosolyra fakassza őket.

Örömmel vállalom bárhol a siralmasságmentesítést, mint itt az albertirsai aluljáróban, mert egyértelműen jobbá és szebbé teszi a mindennapokat. Jó látni az emberek arcán az önkéntelen mosolyt

– mondta el a rajzművész.

Kiemelt kép: Vámos Robi

Beköltözött a kultúra egy kapolcsi buszmegállóba
Itt bárki mondhat verset, vagy megoszthatja gondolatait a buszra várókkal és az interneten keresztül is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik