Virágzó vidékünk

Turizmus: Eger a legmenőbb megyeszékhely az országban

A város megerősítette vezető szerepét.

Az idegenforgalmi adóbevételek arányát tekintve tovább erősítette turisztikai vezető szerepét Eger a megyei jogú városok között – közölte a helyi önkormányzat sajtóreferense az MTI-vel.

Szalay Andrea tájékoztatása szerint az idegenforgalmi adóbevételek alapján Eger évek óta vezető pozíciót tölt be a hazai megyeszékhelyek és megyei jogú városok között.

Míg tavaly az év első 9 hónapjában az érintett 23 település együttes idegenforgalmi adóbevételének 15 százalékát tette ki a hevesi megyeszékhelynek ezen a jogcímen befolyt mintegy bruttó 190 millió forintja, addig idén január 1. és szeptember 30. között ezt az arányt megközelítőleg 162 millió forintos teljesítményt elérve 17 százalékra növelte

– húzta alá.

Az új koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet “derült égből villámcsapásként” érte a felívelőben lévő idegenforgalmi szektort.

Fehérben ragyog Dobó kapitány városa
Eger megmutatta karácsonyváró arcát.

A szóvivő emlékeztetett: a januári és februári adatok még bővülő vendégforgalmat mutattak és minden idők legjobb szezonját vetítették előre, ám márciusban alig két hét alatt országszerte, így Egerben is összeomlott a turizmus.

Június óta azonban újra közkedvelt célponttá vált a város, mely szeptember végéig 15 százalék alá szorította az egri idegenforgalmi adóbevétel-kiesés mértékét

– jelezte.

Kiemelt kép: Szinok Gábor

Terápiás kutya segíti fogorvos gazdáját egy egri rendelőben
Elkéri a kezelőlapot a betegektől, jelenlétével pedig némi megnyugvást ad a fogászati beavatkozás előtt.
Olvasói sztorik