Virágzó vidékünk

Az Avasi kilátó az ország legmagasabb karácsonyfája

Miskolci Televízió
Miskolci Televízió
Adventtől Vízkeresztig gyönyörködhet mindenki a különlegesen kivilágított miskolci kilátóban.

Miskolc egy igazán különleges karácsonyi meglepetéssel készült a város lakosságának, hogy az idei, rendhagyó ünnep szó szerint különleges karácsonyi fénybe boruljon, olvasható a város Polgármesteri Hivatalának közleményében.

Az ország legmagasabb karácsonyfájává alakul át az Avasi kilátó : a 72 méter magas TV-torony csaknem felét fényfüzérekkel borították be.

A kilátóra összesen 35, egyenként 30 méter hosszú, acélsodronyokra kötegelt fényfüzért szereltek fel, amelyek ezernél is több színes LED-izzóval kölcsönöznek igazi karácsonyi hangulatot Miskolc egyik legismertebb jelképének.

A torony homlokzatának további felületeit színezőlámpákkal festik zöldre, melyek így a fenyő ágait, a karácsonyfa zöld tűleveleit szimbolizálják majd. A fényfüzérek fölötti antennasorból pedig különálló fényekkel varázsolnak igazi ünnepi látványosságot, páratlan fényattrakciót, megalkotva így az ország legmagasabb karácsonyfáját az Avasi kilátóból.

Ahogy Miskolc polgármestere fogalmazott,

különleges helyzetekben különleges megoldásokra van szükség ahhoz, hogy mindennapi életünkből ne tűnjenek el nyomtalanul legalább azok az apró, hétköznapi örömök, amelyek nélkül már-már elviselhetetlenné válnak a nehéz időszakok.  Ilyenek legbensőségesebb ünnepeink, a karácsony, amelyet a koronavírus-világjárvány miatt most sajnos máshogy vagyunk kénytelenek ünnepelni, mint ahogyan azt megszoktuk.

Kapcsolódó
Bőséges a kínálat, nem drágul a karácsonyi hal
Ponty, afrikai harcsa, busa, kárász, süllő, keszeg, pisztráng: lesz miből választani.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik