Virágzó vidékünk

Megépülhet Nógrád megye első meleg vízű termálfürdője

Nógrád megyében jelenleg nincs meleg vizes termálfürdő.

Nógrád első meleg vizű termálfürdője épülhet meg Béren, írja a nool.hu.

Kapcsolódó
20 ezer rózsát ültetne, és fehérre festetné a falu összes házát Bér polgármestere
Ha már Bér a szülőhelye és az otthona, természetes hogy a falu a mindene.

A lap megkeresésére Maczó László, a falu polgármestere elmondta, hogy még 2002-ben a Geofizikai Kutatóintézet munkatársai átvizsgálták a környéket szénhidrogén után kutatva. Akkor 97 méter mélyre fúrtak, valamint robbanásokat is végrehajtottak. A szeizmikus hullámok mérésekor megbizonyosodtak arról, amiről száz évvel ezelőtt Lóczy Lajosnak, a híres geológusnak még csak sejtései voltak.

A Kanadából visszaérkezett adatok alapján úgy döntöttek, hogy elindítják az első fúrásokat 1500 méter mélyre.

Értékes, 87 fokos, ásványi sókban gazdag gyógyvíz van a föld alatt. Olajat akkor nem találtak, de meleg vizet igen, ráadásul kiderült, hogy igencsak értékeset, hiszen 87 fokos és ásványi sókban is gazdag gyógyvíz volt a föld alatt, amely az elemzések jelenlegi állása szerint reumás és ízületi betegségek gyógyítására kiválóan alkalmas.

– mondta a falu vezetője.

Mint fogalmazott, a beruházással régi álom válna valóra nemcsak helyi, de megyei szinten is, hiszen Nógrádban jelenleg nincs meleg vizes termálfürdő. A település vezetője kiemelte, hogy a különleges terület a falu szélétől nagyjából 600 méterre található, mintegy 20 hektáron.

Nagyon szép helyen fekszik, csodálatos kilátással. Japán fürdőn is gondolkoztunk, de szeretnénk télen-nyáron kiszolgálni az ideérkező turistákat. Már vannak látványterveink, amelyek leginkább a törökfürdőhöz hasonlítanak

– közölte a polgármester, aki már tárgyalásokat folytat a fejlesztéssel kapcsolatban.

Kapcsolódó
Harmincnégy fokos gyógyvizet találtak Sümegen
Ezzel a vízzel töltik meg az egyik sümegi hotel medencéit, amit a minap kezdtek meg.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik