Virágzó vidékünk

Öt napon át tojásokat keresnek a völgyvárosban

pixabay
pixabay
Hol a tojás? Hol a nyuszi? 100 darab van, s csupa csoki.

Húsvét ünnepét világszerte kicsik, nagyok, fiatalok és idősek egyaránt ünneplik, de talán a legkisebbek számára lehet a legizgalmasabb, hiszen számos jópofa hagyomány kötődik hozzá. A gyerkőcök ilyenkor lelkesen keresik a kertben elrejtett hímes tojásokat, a lánykák várják a locsolókat, a fiúk pedig szaporán gyűjtögetik a csokinyuszikat.

Kapcsolódó
Vakcinákat tartó csokinyuszikat készített húsvétra a magyar cukrász
Az olasz csokoládéból készült és ezüst ételfestékporral meghintett vakcinák azt jelzik: van kiút a koronavírus-járványból.

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a keresztény ünnep alkalmából tojáskeresésre invitálja a város lakosságát. A játék április 1-én indul és 5-ig tart majd. A kezdeményezés lényege, hogy Salgótarján különböző pontjain ajándékokat rejtenek el, hogy a legszemfülesebb lurkóknak örömet szerezzenek.

Tojáskeresésre fel! Hol a tojás? Hol a nyuszi? 100 darab van, s csupa csoki. Ha megleled, tiéd lehet, figyeld jól a helyszíneket

– írják felhívásukban.

A móka itt nem ér véget, hiszen ha lőnek egy szelfit a meglelt jutalommal, feltöltik a Facebookra, valamint megjelölik a posztban a Zenthe Ferenc Színházat, akkor a szerencséseké lehet a három darab páros szabadbérlet egyike is.

A plusz nyereményeket április 6-án 14 órakor sorsolja ki a színház. A nyerteseket a teátrum Facebook oldalán tekinthetik majd meg.

Kapcsolódó
Balatonfenyves polgármestere: strandjainkon szinte telt ház lesz húsvétkor
Balatonfenyves polgármestere szerint a Balaton ilyenkor még nincs felkészülve ekkora forgalomra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik