Virágzó vidékünk

Megújult a Budai-hegység legszebb erdei tisztása

pilisi parkerdő zrt.
pilisi parkerdő zrt.
Kerékpártárolókat is kialakítottak a felújítás során.

A Pilisi Parkerdő Zrt. erdeiben idén számos kirándulóhelyen valósultak meg turisztikai fejlesztések a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban, így Budakeszi határában, a Szilfa-tisztáson is, írta közleményében a társaság.

A Budakeszihez közeli, egy hektáros Szilfa-tisztás – ahonnan kitűnő kilátás is nyílik a János-hegyre és az Erzsébet-kilátóra – idális és közkedvelt családi kirándulóhely a főváros körüli erdőkben. A nagy látogatottság egyben azzal is járt, hogy a tisztáson lévő, több évtizeddel ezelőtt kialakított infrastruktúra mára már elhasználódott.

A Pilisi Parkerdő ezért kezdte meg a Szilfa-tisztás megújítását, annak érdekében, hogy a kirándulók és természetjárók a 21. század elvárásainak megfelelő, a tisztás egyedi hangulatát is megőrző körülmények között pihenhessenek

– olvasható a közleményben.

pilisi parkerdő zrt.

Mivel a kirándulóhelyet – amelytől sétatávolságra van a Budakeszi Vadaspark is – nagy számban látogatják családok, a fejlesztés egyik fő eleme a gyerekeknek számára épült új játszóvár, amely biztonságos és izgalmas játszóhelyet kínál az apróságoknak.

A szülőknek, túrázóknak, erdei sétájukon itt megpihenőknek új padok, asztalok, esőbeálló és – tekintettel a Pilisi Parkerdő erdőterletein egyre népszerűbb, évente 1,5 milliót is meghaladó bringás látogatási alkalomra – kerékpártárolók állnak rendelkezésre ezen az egyedi hangulatú erdei tisztáson

– tették hozzá.

A Szilfa-tisztás fejlesztésére 16, 3 millió fordított az erdőgazdaság.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik