Virágzó vidékünk

Színnel, szívvel, szabadon kezdődik a tavasz a völgyvárosban

mti/komka péter
mti/komka péter
A Tarjáni Tavaszt 1988-ban rendezték meg először.

Április 4-én, hétfőn kezdődik Salgótarján nagy múltú összművészeti fesztiválja, a Tarjáni Tavasz; a járványhelyzet miatt kétéves kihagyás után visszatérő, két hónapos rendezvénysorozatban tánccal, színházi előadással, kiállításokkal, jótékonysági koncerttel is várják a látogatókat. A Tarjáni Tavasz záróprogramja Bródy János koncertje lesz május 31-én, írta az MTI.

Kapcsolódó
Virágözön színesíti a völgyváros főutcáját
Ilyen üdítően színes talán sosem volt még a salgótarjáni belváros.

Szmolka Boglárka, a rendező Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. munkatársa a távirati irodának elmondta: az április 4-i nyitónapon a táncé lesz a főszerep, ahogy április 24-én, a Tánc világnapján is.

A fesztivál nyitó délutánján a Nógrád Táncegyüttes lép fel a Fő téren, este pedig a Salgótarján várossá nyilvánításának centenáriuma alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen és díszünnepségen bemutatott előadás tekinthető meg. A Százszorszép – Száz év krónikái című várostörténeti táncszínházi előadás a város történelmén vezeti végig a közönséget.

A színházi előadások között lesz Sütő András színjátéka, a Káin és Ábel vagy például a Mr. és Mrs. című produkció, Pindroch Csaba és Verebes Linda tolmácsolásában.

Április 10-én jótékonysági koncertre várják az érdeklődőket, az eseményen azoknak gyűjtenek, akik otthon maradtak Kárpátalján, április 23-án pedig Caramel Együtt, szabadon címmel koncertezik Salgótarjánban

– említette a szakember.

A képzőművészet iránt érdeklődőket Salgótarján centenáriuma alkalmából több kiállítás várja a városban. A József Attila Művelődési Központban Balázs János festményei láthatók, emellett két alkalommal rendhagyó tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők. Ez a tárlat április 21-én zárul, Balázs János képei helyére Oláh Jolán munkái kerülnek.

A fesztiválon megrendezik a hagyományos programokat is, a költészet napját, anyák napját, a Szeretetnapot, valamint a városi majálist és a gyermeknapot

– közölte Szmolka Boglárka.

Salgótarján legnagyobb művészeti fesztiválját a több mint 50 éve pályán lévő, legendás zenész, Bródy János Gáz van, babám! című koncertje koronázza meg május 31-én, a zárónapon.

A Tarjáni Tavaszt 1988-ban rendezték meg először. Az idén új logót kapott fesztivál szlogenje: Színnel, Szívvel, Szabadon!

Kapcsolódó
Felújítják Salgótarján ikonikus turistaházát
A Dornyay turistaházat alaposan kikezdte az idő vasfoga.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik