Virágzó vidékünk

Habsburg Ottó és Göncz Árpád is itt pihente ki magát

Az orosz turisták kiesését sem érezte meg hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, Hévíz, a fürdőhelyet egyre több fiatal keresi fel napjainkban. Már május utolsó napjaiban a főszezont idéző hangulat uralkodott a városban, ahol a világhírű gyógyvíz mellett folyamatosan szélesedik a szabadidős programok tárháza.

Ha Hévíz, akkor elsőre mindenkinek a 61 hektáros természetvédelmi területen található termáltó jut eszébe, ami a víz összetétele miatt a maga nemében vitathatatlanul páratlan az egész világon. Ahogy egy helyi mondás is tartja: „a tavaszi kúra fájdalommentes karácsonnyal ajándékozza meg a reumával küzdőket.” És ez nem csupán turistacsalogató szóbeszéd, hiszen az évente idelátogató több tízezer magyar és külföldi vendég mind profitál a víz gyógyító erejéből, nem véletlenül magas a visszajárók aránya.

Ezen a ponton érdemes megemlíteni a tó medrét vastagon borító gyógyiszapot, amit a magas huminsav és szerves anyag tartalma, valamint hőmegtartó képessége miatt régóta használnak a gyógyászatban is. Kozmetikai alkalmazása sem újkeletű, kísérletek bizonyítják, hogy egyedülálló szépészeti hatásokkal is rendelkezik, fokozza a sejtek anyagcseréjét és növeli a kollagén termelését.

Ensana Thermal Hévíz Hévíz első gyógyszállodájában, az Ensana Thermal Hévízben a sóbarlang terápia, yumeiho masszázs vagy a bemer magnetoterápia mellett több iszapkezelés közül is választhatnak a vendégek, ami biztosan maradandó élményt is okoz mindazok számára, akik korábban még nem próbálták azt.  A különleges, főként mozgásszervi megbetegedések esetére ajánlott, de pusztán wellness célzattal is igénybe vehető kezeléseket tapasztalataink szerint profi szakemberek végzik, akik közben több érdekességet is elárulnak az iszap egészségre gyakorolt hatásairól. A 20 perces, szeánsznak is nevezhető gyógyiszapkezelés esetén az ásványi anyagok hatása a kezelt testrészen koncentrálódik, így helyi hatása erősebb. A wellnessiszap kezelésnél a test egészére vékony rétegben felkent iszap huminsav tartalmának köszönhetően bőrfeszesítő hatást is eredményez. Miután az iszap felkerült a testünkre, meditációs zene hallgatására relaxálhatunk a modern kabinunkban.

Az Ensana Thermal Hévízről

Rost Andrea, Básti Juli, Habsburg Ottó, Göncz Árpád vagy épp Mádl Ferenc. Csak néhány név azok közül, akik a múltban Hévíz első gyógyszállodájának falai mögött pihentek meg. Az Ensana Thermal Hévíz méltán a település egyik legnépszerűbb hotele, ahol a termáltótól mindössze pár percnyi sétára tölthetnek el a vendégek kényeztető napokat. A turisták kikapcsolódását a hat medence, a négyféle szauna és a kiemelkedő gyógyászati részleg mellett a rendkívül közvetlen, segítőkész és barátságos személyzet teszi teljessé, amely minden tagján érződik, hogy mindent megtesznek a turistákért.

Ensana Thermal Hévíz

Egyre több a fiatal

Hévízzel kapcsolatban egyébként ma már egyáltalán nem állítható, hogy a város egy idősek számára fenntartott rehabilitációs központként funkcionál. Egyre több fiatal fedezi fel ugyanis a települést, ahol a passzív pihenés mellett számos aktív kikapcsolódási lehetőség is biztosított kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A természetbarátok tavaly nyáron vehették birtokba a 2,2 kilométer hosszú Hévízi-tó Tavirózsa Tanösvényt, valamint egy 15 méter magas lombkoronasétányt, melyekkel sikerült még egy szinttel magasabbra emelni Hévíz turisztikai vonzerejét minden generáció számára. A kirándulás családok számára is ideális lehet, hiszen a gyerekek is imádják, ahogy a földtől eltávolodva, testközelből csodálhatják meg a tájat és érezhetik a fák közelségét.

Kapcsolódó
Újabb látványosságokkal bővült Hévíz környéke
Átadták a 2,2 kilométer hosszú Hévízi-tó Tavirózsa Tanösvényt, egy 15 méter magas lombkoronasétányt, valamint befejeződött a zsilipek korszerűsítése is.

Esőben sem szükséges a szállodai szobákban kuporognia senkinek, ilyenkor tökéletes opció felkeresni a keszthelyi, barokk stílusú Festetics kastélyt. Itt a múltidézés mellett egy hazánkban egyedülálló kiállítást is megtekinthetünk az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedésének történetéről is.

Aki üdülése során szereti megkóstolni a helyi specialitásokat, annak nem kell majd sokáig keresgélnie, a térségben ugyanis a hagyományos magyar konyha alapanyagaira építenek, de azt többféle módon és sajátságosan készítik el. A gasztronómiai élményeket keresőknek a borokról sem kell lemondaniuk, a kis helyi pincék ugyanis nagy borokkal csábítanak. Ottjártunkkor részt vehettünk a Wine Direct nevű helyi vállalkozás izgalmas prosecco kóstolóján, ahol az ízeken keresztül repítettek minket átvitt értelemben az olaszországi Veneto tartományba, ahonnan ezek az italok származnak. A proseccókról, melyek kivétel nélkül csodás ízvilággal rendelkeznek, olyan érdekességet is megtudhattunk a családias eseményen, mint hogy a bor elnevezése a Trieszt közeli Prosecco település nevéből jött létre, ahonnan a szőlőfajta, és a bor származik. És ha már borok: érdemes felkeresni akár kisvonattal az egregyi szőlőhegy szépségét is, ahol a borozósor vendégbarát pincéi a hévízi programot fontos elemét képzik akár több napon át is.

Attól sem kell tartania senkinek, hogy az orosz turisták kiesése miatt alábbhagy a pörgés Hévízen, sőt, ezzel ellentétben igyekezniük kell mindazoknak, akik itt töltenék el szívesen nyaralásukat, sok időpontban ugyanis már most teltházasak a szállodák. Ahogy a belföldi turizmus egyre népszerűbb az országban, úgy válik minden korábbinál felkapottabbá Hévíz is, ahová a legtöbben legalább egy hétre érkeznek annak érdekében, hogy lehetőség szerint mindent felfedezhessenek a környéken és megfelelően feltöltődhessenek.

Ensana élmények Hévízen

A gondtalan kikapcsolódás alapvető szállodai hozzávalói: finom ételek, aromaolajos masszázsok, változatos mozgásprogramok. Ön csak élvezze a termálvíz simogató érintését, az élményfürdőzés nyújtotta felfrissülést, ebben a hotelben felhőtlen kikapcsolódás várja.

A cikk az Ensana Hotel támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik