Virágzó vidékünk

Tűzijáték helyett az iskolakezdést támogatják Salgótarjánban

pixabay/gerhard
pixabay/gerhard
A lézershowt sem tartják meg.

Ahogy az ország számos településén, a kormány lakosságot érintő gazdasági döntései miatt Salgótarjánban is lefújták az augusztus 20-i tűzijátékot.

Kapcsolódó
Virágözön színesíti a völgyváros főutcáját
Ilyen üdítően színes talán sosem volt még a salgótarjáni belváros.

Az elmúlt pár hétben sokat tanakodtunk, előkészítettünk, döntöttünk. Lefújtuk a tűzijátékot, és végül úgy döntöttünk, a lézershowt sem tartjuk meg

– írta Facebook bejegyzésében Fekete Zsolt, a város polgármestere.

Az így megtakarított összeget kipótolva 5000 forint támogatást nyújtanak azoknak a salgótarjáni lakcímmel rendelkező általános iskolás gyermekeknek az iskolakezdéséhez, ahol a családban az egy főre jutó jövedelem nem éri el a nettó 250 ezer forintot.

Számítások szerint szinte minden salgótarjáni általános iskolás gyermek iskolakezdéséhez hozzájárulnak.

A részletszabályokról a jövő csütörtöki közgyűlésen döntünk, az igénylőlapot ezt követően tesszük közzé, melyet szeptember 1-től szeptember 30-ig lehet benyújtani

– tájékoztatott Fekete Zsolt.

Természetesen az augusztus 20-i ünnepi programokat megtartják, melyre mindenkit szeretettel várnak. Este 8-tól ünnepi fénydíszbe öltözik a Fő tér, a Neoton koncertje után a színpadi nagy kivetítőn megtekinthető a Száz éves Salgótarján imázsfilm, a várossá válásának 100. évfordulóját idén ünneplő nógrádi megyeszékhelyről.

Kapcsolódó
Felújítják Salgótarján ikonikus turistaházát
A Dornyay turistaházat alaposan kikezdte az idő vasfoga.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik