Virágzó vidékünk

Megújult Tapolca világszerte ismert Halas lépcsője

Facebook / Varjas Art
Facebook / Varjas Art

Átadták az újrafestett tóparti Halas lépcsőt és a szomszédos ház hasonló módon dekorált oldalfalát Tapolcán, amelyeket Varjas Judit képzőművész alkotásai díszítenek, számolt be róla a veol.hu.

A lépcsőnél rendezett ünnepségen Dobó Zoltán polgármester beszédében megköszönte Judit munkáját. Reményét fejezte ki, hogy az alkotás újabb lendületet ad a következő feladatokhoz és példát jelent a fiatal művészeknek.

Varjas Judit elmondta, hogy a városvezetés kérésére festette le első ízben a tópartra vezető egyik lépcsőt 2016-ban. Akkor 16 napon át dolgozott reggeltől estig a 27 lépcsőfok rajzolásán, alapozásán, festésén, lakkozásán. 30 kilogramm festéket használt fel az alkotáshoz. Azóta tízezrek keresték fel a helyet, fényképek milliói készültek a város nevezetességénél, amelynek híre így a világ minden pontjára eljutott.

A város egyik emblematikus alkotása átfestése az utóbbi 22 nap alatt készült el, napi tíz-tizenkét órás munkával. Az időjárás nem kedvezett, de a világon egyedülálló, hogy megújult a street art alkotás, ez nem jellemző a hasonló munkákra. Nem volt egyszerű mutatvány a lépcső festése, nem tanítják ezt az iskolában. Sokat tanultam munka közben a festékekről, a perspektíváról. Az átfestést követően is halas maradt a lépcső, de korábbi három koiponty helyett kettőt festettem fel, valamint egy tavirózsát

– foglalta össze a munkálatokat Varjas Judit.

Facebook / Varjas Art

Az oldalfalakat nagyobb felületen festette, a lépcső alatt és felett ugyancsak több négyzetméternyi területet dekorálta 80 kilogramm festékkel és betonlakkal, valamint rengeteg ecsettel alkotva. Nagyon örült, hogy a szomszédos ház oldalfalát is lefesthette, amely más munka ugyan, de hasonló a téma. Ott megjelenik a malom is a hullámok, tavirózsák, pontyok, kacskaringós motívumok mellett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik