Virágzó vidékünk

Tűzoltóhajóra gyűjtenek a szegedi vízimentők

wikimedia commons/illusztráció
wikimedia commons/illusztráció
A Tisza-part kiterjedt aljnövényzete miatt gyakoriak a vízközeli tűzesetek, ahol nagy segítség lehet egy ilyen hajó.

Nagyjából 8 millió forintra lenne szüksége a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálatnak ahhoz, hogy a Tisza szegedi szakaszain is lehessen egy profi tűzoltóhajó – olvastuk a Szeged365 portálon.

Seller András, az egyesület elnöke a portálnak elmondta, a Tisza-part kiterjedt aljnövényzete miatt gyakoriak a vízközeli tűzesetek, azonban a hagyományos tűzoltóegységek csak nagyon lassan, nehézkesen tudják megkezdeni az oltást ilyenkor. Az eset nemrég a tiszaszigeti üdülőknél és a Sárgán is megtörtént, egy ilyen hajóval pedig sokkal gyorsabban, hatékonyabban lehetne megfékezni a part menti lángokat.

A Szent Flórián nevű járművet venné meg a szolgálat, amely jelenleg a Fertő-Rákosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tulajdonában van, de mivel a Fertő-tavon már annyira kevés a víz, hogy szinte nem is tudják használni, ezért úgy döntöttek, hogy eladják azt.

A tűzoltóhajó egyébként ritka jelenség, mint a szakszolgálat elnöke elmondta, van egy Budapesten és egy másik, Baján.

A Szent Flórián nem lesz olcsó mulatság, a vételár 4 millió forint, erre jön még rá, hogy le kell vizsgáztatniuk, mint tűzoltóhajót, amely újabb 1 millióba kerül, plusz kell rá felszerelés, így a végösszeg összesen 8 millió forint környékén lehet.

Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat a 10702040-18469233-52000001 bankszámlaszámon lehet adományt küldeni.

Kapcsolódó
Drónok segítik a vízimentők munkáját a Balatonon
A drónok a tó közepéig képesek berepülni, akár óránkénti 70 kilométeres sebességgel is, így jelentősen rövidülhet a mentésig eltelő idő.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik