Virágzó vidékünk

Idén is a Megyeri-híd lesz az ország legnagyobb karácsonyfája

Facebook/Magyar Közút
Facebook/Magyar Közút

A tavaly év végi ünnepi szezon egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy karácsonyfává alakította néhány napra az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri-hidat a Magyar Közút.

A cég a Facebook-on számolt be róla, hogy idén is megvalósítják a Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágítását, most mind a két pilon zöldbe borul a következő két hétvégén.

Idén kizárólag a híd alap díszkivilágítását felhasználva színezzük a karácsonyfa alakú hidat zöldre. A költséghatékonyabb megvalósítás bár valamivel halványabb hatást ígér, viszont idén így mind a két pilont átszínezzük, tehát a budai és a pesti hídfő is ünnepi zöld világítást kap

– írták a Facebook-on. A 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai első körben 2022. december 23-25., vagyis pénteken, szombaton és vasárnap este váltanak zöld színre. Sőt, az első hétvégén mindkét pilon mindkét oldalára felkerül a karácsonyi csúcsdísz.

A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig lesz zöld színben az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb hídja.

A Magyar Közút szakembereik most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.

Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.

Kapcsolódó
Porva tavának közepén áll a falu karácsonyfája
A két és fél méter magas fenyőfa a Pálos-tó vizén úszik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik