Virágzó vidékünk

Európa legjobb úti célja lehet Veszprém

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Magyarországon egyedüliként indul a címért Veszprém.

Európa legjobb úti célja versenyen indul Veszprém a European Best Destinations szervezet oldalán. A közönségszavazás január 20-án indul, így lehetőség nyílik rá, hogy a Magyarországon egyedüli városként induló Veszprém elnyerje a címet – közölte a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.

2009 óta minden évben megméretteti magát Európa 20 legfelkapottabb turisztikai desztinációja a European Best Destination közönségszavazáson, hogy a vendégek véleményére bízva magukat kiderítsék, melyik város érdemes a „legjobb úti cél” címre.

Budapest és Hévíz korábbi sikerei után, most Veszprémet is beválasztották Magyarország legnépszerűbb úti céljaként.

Veszprém jelentős kulturális vonzereje, a város történelmi örökségének gazdagsága, továbbá a 2023-as évre elnyert Európa Kulturális Fővárosa cím már feltette „a királynék városát” az egyedi európai desztinációk térképére

– írták a honlapon.

A közönségszavazásra 2023. január 20. és február 10. között kerül majd sor, ebben az időszakban lehet majd Veszprémre leadni a voksokat.

Kapcsolódó
50 év után újra beindult egy vízimalom Veszprémben
A felújított vízimalom most egyfajta bemutatótérként üzemel, ahová bejelentkezés után bárki ellátogathat és élőben, a gépeket működésük közben tudja megnézni, miközben a házigazda mesél.
Olvasói sztorik