Virágzó vidékünk

Visszatér Miskolcra a kocsonyafesztivál

mti/vajda jános
mti/vajda jános
Két év kényszerszünet után rendezik meg újra.

Veres Pál, Miskolc polgármestere és a szervezők közösségi oldalukon jelentették be az örömteli hírt, mely szerint 2023. március 3-5. között újra megrendezik a borsodi megyeszékhelyen a kocsonyafesztivált, közölte a Minap hírportál.

Készülünk, mert egy tél sem tart örökké, és jól esne már egy kis fesztivál

– olvasható a kocsonyafesztival.hu-n, ahol a szervezők a részletes programról további információt ígérnek a közeljövőben.

A Miskolci Kocsonyafesztivál az észak-magyarországi régió, s ezen belül Miskolc egyik legnépszerűbb gasztronómiai rendezvénye, melyet először 2004-ben rendeztek meg.

A kocsonyafesztivált 2013-ig rendezték meg eredeti formájában, 2014-től viszont a korábbi városvezetés és a fesztivált üzemeltető alapítvány között vita támadt. Emiatt kocsonyafesztivál 2014 és 2018 között nem volt, helyette az önkormányzat Kocsonyafarsang, később Miskolci Farsang néven rendezett gasztronómiai programot.

A 2019-ben megválasztott városvezetés hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2020-ban február 14-16. között ismét megrendezik a kocsonyafesztivált. 2021-ben és 2022-ben a koronavírus világjárvány miatt elmaradt a rendezvény, így két év szünet után újra sor kerül a népszerű programra.

Kapcsolódó
Falusi ember pudingja a hússal teli kocsonya
Eljött a szezonja, húsvétig oda se: készülhet a sok kocsonya.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik