Virágzó vidékünk

Dübörög a somogyi gyógyfürdő

Igali Gyógyfürdő/Facebook
Igali Gyógyfürdő/Facebook
Idén hasonló forgalomban reménykednek.

Miközben a legtöbb gyógyfürdő küzd, és a koronavírus-járvány előtti utolsó teljes évhez képest átlag 10-25 százalékos visszaesést szenvedett el tavaly, addig a Somogy vármegyei fürdő, Igal kiemelkedő évet zárt 2022-ben. A tavalyi évben nemhogy az országos átlag felett teljesített, hanem olyan kimagasló vendégforgalmat könyvelhetett el, amellyel egyenesen a legsikeresebb fürdők közé került.

Összesen 208 ezer 750 vendéget fogadtak, és csaknem 100 millió forintot fordítottak fejlesztésre, írja a likebalaton.hu.

A gyógyfürdő rendkívül népszerű a külföldi vendégek körében, Németországból, Hollandiából és Ausztriából is rendszeresen érkeznek látogatók.

Van olyan külföldi látogatónk, aki már több mint 50 éve rendszeresen visszajár Igalba. Öröm számunkra, hogy tavaly a 2019-es forgalmunk 97 százalékát értük el

– mondja Gellért Attila, az Igali Gyógyfürdő marketingvezetője.

A népszerűség titka a gyógyvíz minőségén kívül a családias légkörben és az izgalmas, látványos programokban rejtőzhet. A fürdő számos tematikus rendezvényt szervezett 2022-ben is, így a húsvéti, a pünkösdi és az augusztus 20-i összejövetelek is sokakat vonzottak. A bevétel jelentős részét visszaforgatták, csaknem 60 millió forintot fordítottak napelemrendszer kialakítására, de azon kívül is számos korszerűsítés történt, például új gumiborítást kapott a medence, s a gépészeti fejlesztés során modern szivattyúkat is vásároltak.

A központi épületben található két vendégszoba felújításával várhatóan februárban végeznek, s a vendégházat is rendbe teszik majd.

Kapcsolódó
Két magyar fürdő is bekerült az európai Top 7 közé
A téli hideg időben nincs jobb, mint a meleg, gyógyhatású vízben melegedni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik